Αλλαγές στο παρά πέντε από Τσακαλώτο

Αλλαγές στο παρά πέντε από Τσακαλώτο

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές, το εύρος των οποίων απομένει να εκτιμηθεί ως την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, κατέθεσε με τη μορφή «νομοτεχνικών βελτιώσεων» αργά το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος.

Από την πρώτη ανάγνωση των εν λόγω αλλαγών, φαίνεται να ξεχωρίζουν η επίσπευση της υλοποίησης μέτρων φορολόγησης στο Ιντερνετ (από 1/7/2017 που ήταν αρχικώς στις 1/1/2017) και στη μπύρα (από 1/1/2018 που ήταν αρχικώς η πρόβλεψη, στις 1/6/2016), καθώς και η κατάργηση πρόσφατα ψηφισθείσας διάταξης, σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν απαλλαγή από ειδικό φόρο κατανάλωσης φυσικού αερίου για επιχειρήσεις οι οποίες το χρησιμοποιούσαν ως πρώτη ύλη.

Μεταξύ των αλλαγών φαίνεται επίσης να προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι ποσοστό 20% της ετήσιας αμοιβής παραχώρησης αεροδρομίων θα παραχωρείται στους ΟΤΑ κατά τρόπο που θα προσδιορίζεται με μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή