Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε ούζο και φρέσκο δυόσμο

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε ούζο και φρέσκο δυόσμο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 15΄, Μαρινάρισμα: 1 – 2 ώρες, Ψήσιμο: 22΄ – 25΄

Ποσότητα (για 8 – 10 μεγάλα σουβλάκια)

  • 500 γρ. χοιρινό μπούτι, σε κύβους των 2,5 εκ.
  • 500 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κύβους των 2,5 εκ.

Η μαρινάδα

Ανακατεύουμε 100 ml ούζο με 80 ml ελαιόλαδο, τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένα, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήνουμε κατά μέρος 4 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα, για τη σάλτσα του συνοδευτικού.

Μαρινάρουμε τους κύβους του χοιρινού για 1 – 2 ώρες, στο ψυγείο. Τους σκουπίζουμε από τη μαρινάδα με χαρτί κουζίνας, τους αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε καλαμάκια.

Το ψήσιμο

  • Στα κάρβουνα ή σε ψησταριά αερίου  (σε μαντεμένια πλάκα ή στη σχάρα)
  • Στο γκριλ: Αρχικά ψήνουμε στους 200° C και στη συνέχεια στους 180° C, για 22 – 25 λεπτά, συνολικά.

Τα συνοδευτικά

  • Ενδεικτικά, σας προτείνουμε μια γιαουρτόσαλτσα με τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε τις 4 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα που κρατήσαμε με 200 γρ. στραγγιστό πρόβειο (ή αγελαδινό) γιαούρτι και αλατοπίπερο, και συνοδεύουμε τα σουβλάκια, μαζί με πιλάφι.
  • Τυλιχτά σουβλάκια με μαραθόριζα και ψητά κολοκυθάκια:  Ψήνουμε αραβικές πίτες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, στο γκριλ, μέχρι να μαλακώσουν. Με κάθε πίτα τυλίγουμε τους κύβους από 1 καλαμάκι, 2 – 3 λεπτοκομμένες φέτες από κολοκυθάκι (τις οποίες έχουμε λαδώσει, τις έχουμε πασπαλίζει με αλάτι, πιπέρι και λίγο ξερό δυόσμο και τις έχουμε ψήσει για 10 λεπτά, στους 180° C) και 2 – 3 λεπτές φέτες ωμής μαραθόριζας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή