Φασολάκια, κολοκυθάκια, ντοματίνια και ελιές

Φασολάκια, κολοκυθάκια, ντοματίνια και ελιές

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 45΄, Μαγείρεμα: περίπου 5΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 350 γρ. φασολάκια, κατά προτίμηση μπαρμπούνια, καθαρισμένα*(εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κτψ)
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια, κομμένα σε 4 χοντρές φέτες το καθένα  
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι, σε φετάκια  
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροσπασμένα (καβουρδισμένα για 2 – 3 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία)
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ντρέσινγκ

  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (αν θέλουμε)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη, της αρεσκείας μας
  • 20 ml ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί

Διαδικασία

Ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το λάδι και το ξίδι και τα χτυπάμε. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Σαλάτα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεματίζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσει. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε  φρέσκο νερό και ζεματίζουμε τα κολοκυθάκια για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε και αυτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

* Πως τα καθαρίζουμε;

Κόβουμε τις άκρες τους και μετά με ένα μικρο μαχαιράκι ή έναν αποφλοιωτή (peeler) τα καθαρίζουμε περιμετρικά ώστε να απομακρύνουμε την ενοχλητική «ραφή-ίνα».

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή