Τραγανά στήθη κοτόπουλου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 20΄- 25΄ 

Υλικά (για 4 – 6 άτομα) :

  • 1 κιλό φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 150 γρ. κράκερ (σταρένια της αρεσκείας μας), περασμένα στο μπλέντερ για περίπου 5 δευτερόλεπτα, χοντροτριμμένα. εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε πάνκο, δηλαδή τραγανά τρίμματα ψωμιού, προϊόν ασιατικής προέλευσης που χρησιμοποιείται για πανάρισμα – σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα  
  • 75 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ή γραβιέρα Σκύρου ή άλλο σκληρό μεστό τυρί της αρεσκείας μας)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
  • 50 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • 25 γρ. νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε πρώτα από το μείγμα της μουστάρδας και έπειτα από το μείγμα με τα τρίμματα κράκερ. Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα άνετα, τα βάζουμε μέσα και τα ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.

Ελέγχουμε το ψήσιμο και εσωτερικά. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα ροζ σημείο. Διαφορετικά, ψήνουμε λίγο ακόμη. Αν δούμε ότι αρχίζουν να καίγονται από πάνω, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.

Τι πίνουμε: Μια δυναμική Μαντινεία, τραγανή και δροσερή.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή