Ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει σελίδα με το… παλαιό πρόγραμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει σελίδα με το… παλαιό πρόγραμμα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικό σύνθημα το «Γυρίζουμε σελίδα», ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να αποκαταστήσει την εικόνα της κυβέρνησης στα μάτια των πολιτών και να επανασυσπειρώσει την εκλογική βάση που δείχνει, σύμφωνα με τις μετρήσεις, να φυλλορροεί. Ο κομματικός μηχανισμός επιστρατεύεται στην υπηρεσία του κεντρικού κυβερνητικού αφηγήματος ότι η χώρα και η οικονομία εισέρχονται σε μια νέα φάση, αφήνοντας πίσω τα δύσκολα. Η κινητοποίηση θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα κλιμακωθεί αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου. Σε εκείνη την περίοδο αναζητείται κατάλληλη ημερομηνία για την πραγματοποίηση ανοιχτών εκδηλώσεων στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια, με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, παραμένοντας το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, αναλαμβάνει να σηκώσει μεγάλο μέρος της προσπάθειας για ανασύνταξη δυνάμεων. Παράλληλα, σε ολόκληρη τη χώρα βουλευτές, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη θα αναλάβουν να μεταφέρουν το νέο αφήγημα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το φυλλάδιο που σχεδιάστηκε για να διανεμηθεί σε συνδυασμό με τις εξορμήσεις των στελεχών. Στην προμετωπίδα του κυριαρχεί το «Γυρίζουμε σελίδα» και τα μηνύματα «Δίκαιη Ανάπτυξη», «Κοινωνική αλληλεγγύη» και «Ισχυρή Δημοκρατία» που ανταποκρίνονται στο πλέγμα πρωτοβουλιών και κατά προτεραιότητα παρεμβάσεων της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα, όπως τις αποτύπωσε ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η επανεμφάνιση του περίφημου «παράλληλου προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο επισημαίνεται στο φυλλάδιο ότι «δεν αποτελεί επικοινωνιακό τρικ, αλλά αναγκαιότητα και πράξη μέσα στην κρίση». Στο φυλλάδιο παρατίθενται όλες οι παρεμβάσεις «με κοινωνικό πρόσημο» που έχει κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση (πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, κάρτα αλληλεγγύης, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, πρόσβαση ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία κ.λπ.), ο διάλογος για την Παιδεία, παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, οι θεσμικές παρεμβάσεις, όπως η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες, το σύμφωνο συμβίωσης, οι αλλαγές στον νόμο για το «πόθεν έσχες», η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, παρεμβάσεις για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, κ.ά.

Με το φυλλάδιο αυτό επιχειρείται, ουσιαστικά, μια διαφορετική ανάγνωση για τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου επικρατεί η θετική ματιά για όσα η κυβέρνηση κατάφερε παράλληλα με και παρά τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Το ίδιο θα επιχειρηθεί και από τα στελέχη που θα εξορμήσουν σε ολόκληρη τη χώρα, όχι απλά σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, αλλά με επιδίωξη να φτάσουν και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Θα επιδιωχθεί, όπως επισημαίνεται από κομματικά στελέχη, άμεση επαφή και διάλογος με την κοινωνία για να εξηγηθεί τι έχει γίνει μέχρι τώρα και να απαντηθούν όσα λέει η αντιπολίτευση και να κοπάσει η κινδυνολογία που κυριαρχεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή