Μητσοτάκης: Yπεύθυνος ο κ. Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών στο #Παραιτηθείτε

Μητσοτάκης: Yπεύθυνος ο κ. Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών στο #Παραιτηθείτε

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σκληρούς και αυστηρούς τόνους απευθυνόμενος σε πρωθυπουργό για την κυβερνητική λειτουργία και σε πρόεδρο της Βουλής για την κατάσταση στο Κοινοβούλιο, αλλά και με μηνύματα αισιοδοξίας προς την κοινωνία, εμφανίστηκε σήμερα από του βήματος της Ολομέλειας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης.

Στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης στους πολίτες, τόνισε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα του κ. Τσίπρα, ούτε το μέλλον μας το περιθώριο της Ευρώπης. Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο με σκληρή δουλειά. μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι και αισιόδοξοι, όχι διχασμένοι και ταπεινωμένοι, υπογράμμισε με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε συνέχεια της χθεσινής επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, μέσω της οποίας έκανε λόγο για διαρκή και απαράδεκτη αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά της κυβέρνησης τόσο σε νομοθετικό επίπεδο, όσο και στο πεδίου του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο ζήτημα, καθώς αργά χθες το βράδυ κατατέθηκε νέα ογκώδης εκπρόθεσμη τροπολογία: συμπεριελήφθη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Μετά από αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τελικώς απεσύρθη. «Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είναι προσβολή και πρόκληση. Ελπίζω να με ακούει ο κ. Βούτσης: σταματήστε κύριε Πρόεδρε της Βουλής την κυβερνητική αυθαιρεσία και βάλτε τέλος στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά που υπονομεύει το κύρος της Βουλής και της ίδιας της Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με το σύνθημα «Παραιτηθείτε» και ιδιαίτερα εστιάζοντας στις αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε: «Γιατί τόσος πανικός για μια συγκέντρωση και τόσο χυδαία απαξίωση και απροκάλυπτος διχασμός; Αυτοί που στοχοποιούσαν αυτούς που κάποτε δεν διαδήλωναν, τώρα στοχοποιούν αυτούς που διαδηλώνουν», είπε για να συνεχίσει: «Εγινε και το πρωτάκουστο, οι γνωστοί-άγνωστοι μπαχαλάκηδες να καλούν σε αντισυγκέντρωση. Καθιστώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Συνιστώ ψυχραιμία».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι ο συζητούμενος αναπτυξιακός νόμος είναι ένα «πουκάμισο αδειανό», επέκρινε σφοδρότατα την κυβέρνηση για την επιβολή υπερφορολόγησης πολιτών και επιχειρήσεων, ενώ άσκησε κριτική και για το γεγονός ότι υπουργοί αντιδρούν αρνητικά ακόμα και στις αποφάσεις της κυβέρνησης για επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Οι παλινωδίες για την επένδυση του Ελληνικού αποδεικνύουν το τραγικό αυτού του ετερόκλητου κυβερνητικού μορφώματος, τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή