«Πράσινο φως» από τον ESM για τη δόση των 7,5 δισ.

«Πράσινο φως» από τον ESM για τη δόση των 7,5 δισ.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε την Παρασκευή η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το διοικητικό συμβούλιο του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM). O επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ, είχε σημειώσει χθες, Πέμπτη, ότι η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη ο ESM, μέσω Twitter.

«Η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο διευθυντής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ χθες από το Λουξεμβούργο, σημειώνοντας ότι τα 7,5 δισ. ευρώ είναι το πρώτο τμήμα της δεύτερης δόσης των δανείων, συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ.

Μοσκοβίσι: Αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός

Έγινε «ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός για την Ελλάδα», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, λίγη ώρα μετά την απόφαση για την εκταμίευση.

Σε ανάρτηση που έκανε στον επίσημο ιστότοπό του, ο κ. Μοσκοβισί τονίζει ότι τα χρήματα αποτελούν «οξυγόνο για την ελληνική οικονομία και ελπίδα για τον ελληνικό λαό», με δεδομένο ότι μέρος τους θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Με την εκταμίευση κλείνει και τυπικά η πρώτη αξιολόγηση, με τον κ. Μοσκοβισί να επισημαίνει ότι «φτάσαμε στο στόχο μία διαδρομής που ήταν μακρά και δύσκολη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή