ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών (ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης), καθώς και στη νόθευση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης που προορίζοντο για την εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών.

Μετά από πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα  σε περιοχές της Αττικής (Ίλιον, Άνω Λιόσια, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Κολωνός, Σεπόλια), κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Συνεργοί και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είναι επιπλέον 10 κρατούμενοι Φυλακών καθώς και τέσσερα ακόμα μέλη που αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, περί όπλων, περί αλλοδαπών, παραχάραξη, αντίσταση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακρίβωση χώρων και ατόμων, δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling) και χρησιμοποίηση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, πιστοποίησε την εγκληματική δράση της οργάνωσης στη διακίνηση ναρκωτικών, αποκάλυψε την ιεραρχική της δόμηση και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Όπως εξακριβώθηκε, η σπείρα εισήγαγε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες στη συνέχεια μετέφερε, αποθήκευε και τελικά διακινούσε στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών. Τ

α μέλη της είχαν διακριτούς, στην ιεραρχική δομή της, ρόλους όσον αφορά την εισαγωγή μεταφορά, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, τις ποσότητες ηρωίνης εισήγαγε από την Τουρκία, σε συσκευασίες κατάλληλες για την αποφυγή εντοπισμού τους, από τις ειδικές συσκευές εντοπισμού ναρκωτικών.

Επιπλέον, εντοπίσθηκαν στις περιοχές Ιλίου και Άνω Λιοσίων, τα παράνομα εργαστήρια νόθευσης ηρωίνης, που είχε εγκαταστήσει η σπείρα και από τα οποία θα διοχετεύοντο, μετά τη νόθευσή τους,  υπεραυξημένες ποσότητες ηρωίνης στην εγχώρια αγορά, μέσω των μελών του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ