Ανεβαίνει ξανά το θερμόμετρο στο Εuro

Ανεβαίνει ξανά το θερμόμετρο στο Εuro

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στη δράση απόψε (10 μ.μ.) με τον πρώτο προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεταξύ Πολωνίας και Πορτογαλίας στη Μασσαλία. Οι δύο αντίπαλοι μέχρι τώρα έχουν παρουσιάσει παρόμοιο παιχνίδι, με σφριγηλές άμυνες και ερωτηματικά στην επίθεση, άρα απόψε θα πρέπει να ξεφύγουν λίγο από το σύνηθες στυλ τους αν θέλουν να επικρατήσουν. Είναι ίσως η ώρα να λάμψουν επιτέλους τα μεγάλα αστέρια τους, οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία).

Στα χαρτιά η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος είναι πιο έμπειρη και ποιοτική, αλλά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Πολωνών, οι Μίχαλ Πάζνταν και Καμίλ Γκλικ, απειλεί να «κλειδώσει» τους Λουζιτανούς και να βοηθήσει να περάσει η Πολωνία για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Euro. Αλλωστε, η πολωνική άμυνα έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε 390 αγωνιστικά λεπτά, λειτουργώντας σαν αντίβαρο για τη χειρότερη επίθεση από τους οκτώ των προημιτελικών, με μόλις τρία γκολ ενεργητικό.

Ο κ. Σάντος είδε με ικανοποίηση τους Αντρέ Γκόμες και Ραφαέλ Γκερέιρο να επιστρέφουν χθες στις προπονήσεις της Πορτογαλίας ύστερα από δύο μέρες αποχής λόγω τραυματισμών και έτσι έχει όλο το ρόστερ του διαθέσιμο, έχοντας πια αποφύγει τη διαγραφόμενη στα προκριματικά κρίση.

Κατά σύμπτωση διέρχονται ταυτόχρονη κρίση τέσσερις από τις μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες ποδοσφαιρικές σχολές του κόσμου, όλες νικήτριες του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατά το παρελθόν: Βραζιλία, Αργεντινή, Αγγλία και Ισπανία προσπαθούν να συνέλθουν από τις αποτυχίες τους σε Κόπα Αμέρικα και Euro 2016, με τις δύο ευρωπαϊκές ομάδες να βρίσκονται και σε αναζήτηση προπονητή: μετά την παραίτηση του Αγγλου Ρόι Χόντγκσον, φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η αποχώρηση του Ισπανού Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

«Ισως είναι καλύτερα να αφήσουμε να μπει λίγος φρέσκος αέρας», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός εκλέκτορας, προσθέτοντας: «Καταλαβαίνω ότι βρίσκομαι στις τελευταίες μου μέρες στην εθνική ομάδα της Ισπανίας». Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες, κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας, Ανχελ Μαρία Βιγιάρ.

Μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων είναι οι Χοακίν Καπαρός, Γιούλεν Λοπετέγκι, Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, αλλά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Εξάλλου, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή της να βραβεύσει τους οπαδούς της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας για τη συμπεριφορά τους στη διοργάνωση. Οι δύο εκπρόσωποι του νησιού της Ιρλανδίας έχουν αποκλειστεί, αλλά οι φίλαθλοί τους άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων στους Γάλλους διοργανωτές με το πάθος και τα τραγούδια τους. Δουβλίνο και Μπέλφαστ ενημερώθηκαν επισήμως και τις προσεχείς ημέρες θα διεξαχθεί ειδική τελετή απονομής του μεταλλίου της Πόλης των Παρισίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή