ULTRAFLEX: Νέα τεχνολογία ελαστικών της Michelin

ULTRAFLEX: Νέα τεχνολογία ελαστικών της Michelin

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λαμβάνοντας υπόψιν τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, η Michelin σχεδιάζει για τα αγροτικά ελαστικά της μια σειρά από καινοτομίες με γνώμονα ττην ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την άνεση των γεωργικών μηχανημάτων.

Στοχεύοντας λοιπόν σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα, η Michelin ανέπτυξε τις τεχνολογίες Ultraflex, που αφορούν καινοτομίες στον σκελετό και στην αρχιτεκτονική του ελαστικού και εφαρμόζονται σε μια πλήρη γκάμα ελαστικών χαμηλής πίεσης.

Πιο συγκεκριμένα, τα ελαστικά με τεχνολογίες Ultraflex έχουν την ικανότητα να λειτουργούν με χαμηλή πίεση ενώ ταυτόχρονα φέρουν μεγαλύτερο βάρος και μεγαλύτερη ταχύτητα. Επίσης, εξασφαλίζουν περισσότερη έλξη, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα του χωραφιού.

Οι τεχνολογίες MICHELIN Ultraflex εξασφαλίζουν μεγαλύτερο αποτύπωμα ελαστικού, το οποίο προστατεύει το έδαφος από τη συμπίεση και τις βαθιές αυλακώσεις.  Έτσι, τόσο ο αέρος όσο και το νερό μπορούν να περνάνε ευκολότερα από το έδαφος δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για καλύτερη σοδειά.

Πιο συγκεκριμένα, τα ελαστικά με τεχνολογίες Ultraflex  μπορούν να λειτουργήσουν με πολύ χαμηλή πίεση (20% – 40% λιγότερο) με βαρύ φορτίο και υψηλή ταχύτητα. Επιπλέον,  χάρη στο μεγαλύτερο αποτύπωμά τους στο έδαφος, βοηθούν στην ορθότερη κατανομή φορτίου και χάρη στις μειωμένες αυλακώσεις διευκολύνουν την κυκλοφορία του αέρα και του νερού. Έτσι τα αποτυπώματα των τροχών μετατρέπονται σε υγιή ζώνη ανάπτυξης καλλιεργειών.

Επιπλέον, τα ελαστικά Michelin με τεχνολογία  Ultraflex βοηθούν στην μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου καθώς εξασφαλίζουν σαφή μείωση της ολίσθησης της ζάντας πάνω στο λάστιχο και άρα καλύτερη απόδοση των μηχανημάτων και μειωμένο χρόνο εργασίας.

Τέλος, χάρη στην τεχνολογία Ultraflex τα ελαστικά γίνονται πιο ανθεκτικά τόσο στο χωράφι με βελτιωμένη ικανότητα έλξης, όσο και στο δρόμο με αντοχή στην τριβή και στην υπερθέρμανση.

Η τεχνολογία Michelin Ultraflex διατίθεται στις παρακάτω σειρές ελαστικών : Για τρακτέρ (MICHELIN YIELDBIB, MICHELIN XEOBIB, MICHELIN AXIOBIB), για θεριζοαλωνιστικά μηχανήματα (MICHELIN CEREXBIB), για ψεκαστικά μηχανήματα (MICHELIN SPRAYBIB) και για ρυμουλκούμενα οχήματα (MICHELIN CARGOXBIB HIGH FLOTATION)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή