«Σε κάθε δέκα μέτρα στον δρόμο έβλεπες πτώματα» – Η μαρτυρία ενός Ελληνα στη Νίκαια

«Σε κάθε δέκα μέτρα στον δρόμο έβλεπες πτώματα» – Η μαρτυρία ενός Ελληνα στη Νίκαια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης ο Χάρης Αραμπατζής, εργαζόμενος στο ελληνικό εστιατόριο Delice Mama στη Νίκαια της Γαλλίας είδε δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι προς το μαγαζί του. «Ήταν δύσκολο εκείνη τη στιγμή να αντιληφθούμε τι ακριβώς είχε συμβεί, εάν είχε γίνει κάποια επίθεση και εάν ήταν οργανωμένη», λέει ο 42χρονος Έλληνας μετανάστης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την «Κ». 

Περίπου 50 άτομα κρύφτηκαν στο υπόγειο του εστιατορίου. Κανείς δεν ήθελε να βγει στον δρόμο. Πριν από λίγα λεπτά, μερικά βήματα έξω από το μαγαζί, ένα λευκό φορτηγό παρέσυρε πεζούς στο πέρασμά του σκοτώνοντας τουλάχιστον 84 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες. Όπως λέει ο κ. Αραμπατζής, ο υπεύθυνος του ελληνικού εστιατορίου παραλίγο να βρεθεί στην πορεία του φορτηγού. Είχε μόλις αποχωρήσει από το μαγαζί και το διαμέρισμά του βρίσκεται στο σημείο όπου ακινητοποιήθηκε το όχημα.

«Μένω στη Νίκαια εδώ και 15 χρόνια. Φανταζόμουν ότι η πόλη ήταν στόχος γιατί αποτελεί τουριστικό προορισμό. Δεν περίμενα όμως να συμβεί κάτι αντίστοιχο», λέει ο κ. Αραμπατζής. Ο κόσμος που κατέφυγε στο εστιατόριο παρέμεινε εκεί κρυμμένος μέχρι τα ξημερώματα. Οι εργαζόμενοι ενημερώνονταν διαρκώς από την τηλεόραση για τις εξελίξεις και τους έπεισαν να αποχωρήσουν όταν πλέον κρίθηκε ότι θα ήταν ασφαλείς.

«Σε κάθε δέκα μέτρα στον δρόμο έβλεπες πτώματα», λέει ο κ. Αραμπατζής που το επόμενο πρωί επέστρεψε στο εστιατόριο όπως και άλλοι εργαζόμενοι και πιστοί πελάτες. «Κυκλοφορεί κόσμος στην πόλη. Είναι αγανακτισμένοι και σοκαρισμένοι. Όπως και εμείς. Αυτή είναι η πόλη μας, εδώ ζούμε. Θα συνεχίζουμε να λειτουργούμε κανονικά αλλιώς θα έχουν νικήσει οι τρομοκράτες». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή