Στο Μαξίμου την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου

Στο Μαξίμου την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, θα έχει το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας. Για την Αθήνα η επίσκεψη του κ. Λιου στη χώρα μας και οι συνομιλίες που θα έχει με τον πρωθυπουργό αποτελούν συνέχεια της συνάντησης που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, προ δεκαημέρου περίπου στη Βαρσοβία, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ετσι, στην ατζέντα της συνάντησης της Πέμπτης θα βρεθούν τα θέματα που συζητήθηκαν και στη Βαρσοβία. Η Αθήνα προσβλέπει στην ισχυρή στήριξη της Ουάσιγκτον ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση και, ειδικότερα, στην επιρροή της αμερικανικής ηγεσίας προς το ΔΝΤ, προκειμένου η αξιολόγηση να κλείσει γρήγορα και χωρίς να προβληθούν ακραίες απαιτήσεις.

Επιπλέον, η Αθήνα προσδοκά υπερατλαντική στήριξη στο ζήτημα του χρέους και στη διαμόρφωση συγκεκριμένου πλαισίου για την απομείωσή του, με πρώτο στόχο την αναθεώρηση των προβλέψεων για πρωτογενή πλεονάσματα.

Πέραν αυτών, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι βρίσκεται πιο κοντά στην αμερικανική συνταγή υπέρβασης της κρίσης με ενίσχυση της ανάπτυξης έναντι της επιμονής των Ευρωπαίων σε συνταγές λιτότητας και, σίγουρα, επιδιώκει τη δημόσια αμερικανική στήριξη στις επενδυτικές προοπτικές της χώρας που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή