Με «άσφαιρα πυρά» η κριτική για την επίσκεψη στην Πάρο

Με «άσφαιρα πυρά» η κριτική για την επίσκεψη στην Πάρο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προγραμματισμένη για σήμερα μετάβαση του Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου στο κυκλαδίτικο νησί έγινε αφορμή για σκληρή κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση χθες. Την ένταση πυροδότησε η σπουδή του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη να συνδέσει τη μετάβαση στην Πάρο με κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει ότι «εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των εξήντα (60) επιτρεπόμενων, κατ’ έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό», καθώς και ότι τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό «διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου».

Ο κ. Γεωργιάδης, που έσπευσε μέσω Twitter να καταγγείλει την κυβέρνηση, μίλησε για συνοδεία 54 ατόμων με τον πρωθυπουργό (προφανώς λόγω της χωρητικότητας του αεροσκάφους με το οποίο θα γίνει η μετακίνηση) και για τριήμερη παραμονή τους στην Πάρο. Το θέμα έσπευσε να σχολιάσει, υιοθετώντας την άποψη περί διευρυμένης αποστολής στην Πάρο, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν σφοδρή, με αναφορά σε «κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού» και με πρόσκληση προς τους κ. Γεωργιάδη και Κουμουτσάκο να μεταβούν στην Πάρο για να διαπιστώσουν ότι η πρωθυπουργική αποστολή θα είναι ολιγομελής και θα επιστρέψει αυθημερόν και χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, καθώς την ειδική πτήση χορηγεί η εταιρεία Aegean. Συνεργάτες του κ. Τσίπρα ανέφεραν ότι τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύσουν στην Πάρο οι υπουργοί Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης και Επικρατείας Ν. Παππάς, ο γραμματέας της κυβέρνησης Χρ. Καλογήρου και δύο συνεργάτες του Πρωθυπουργικού Γραφείου.

Από την πλευρά της Ν.Δ. δεν φάνηκε να ικανοποιούνται με τις διευκρινίσεις και σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εξέφραζαν τη λύπη τους «που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο», ενώ προσέθεσαν ότι, όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, θα καταργήσει «την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής».

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον αναγνώριζαν ότι ο τρόπος με τον οποίο επελέγη αυτή να έρθει στη Βουλή, κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» της ψηφοφορίας για άσχετο νομοσχέδιο (για την πάταξη του λαθρεμπορίου), δεν ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος, όπως και η επιλογή να κατατεθεί η επίμαχη τροπολογία την ημέρα που η κυβέρνηση παρουσίαζε μέτρα για την κοινωνική πολιτική και παροχές για να διορθωθεί η απώλεια του ΕΚΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή