Ενοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Μεξικού στο Κολωνάκι

Ενοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Μεξικού στο Κολωνάκι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος ένοπλης επίθεσης έγινε κτίριο στην πλατεία Κολωνακίου όπου στεγάζονται -μεταξύ άλλων- τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικού καθώς και ιδιωτικές εταιρείες. Οι οπές από σφαίρα πυροβόλου όπλου που βρέθηκαν στις προσόψεις δύο εταιρειών σε διαφορετικούς ορόφους του κτιρίου μαρτυρούν ότι σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δράστες άνοιξαν πολλαπλό πυρ κατά του κτιρίου από τη μηχανή στην οποία επέβαιναν.

Συγκεκριμένα, στην τζαμαρία, στην πρόσοψη χρηματιστηριακής εταιρείας που βρίσκεται στον 4ο όροφο του κτιρίου βρέθηκε οπή από σφαίρα πυροβόλου όπλου, ενώ κατόπιν αυτοψίας στο χώρο βρέθηκε σε γυψοσανίδα στο εσωτερικό των γραφείων ο πυρήνας της βολίδας όχι όμως και το εξωτερικό περίβλημα, γεγονός που δημιουργεί δυσκολία σε ότι αφορά τον προσδιορισμό του τύπου του όπλου που χρησιμοποιήθηκε. Ωστόσο, αυτό μπορεί να απαντηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Επίσης, οπή από σφαίρα έχει βρεθεί και στην πρόσοψη γραφείων ιδιωτικής εταιρείας εμπορίας ρούχων που στεγάζονται στον 3ο όροφο του κτιρίου.

Επίσης, έπειτα από έρευνα για κάλυκες που έγινε στο σημείο δεν βρέθηκε τίποτα, κάτι που ήταν αναμενόμενο, καθώς η αστυνομία ειδοποιήθηκε αρκετές ώρες μετά την επίθεση.

Από τον τόπο της επίθεσης υπάρχουν δύο μαρτυρίες. Η μία κάνει λόγο για δύο άνδρες σε μηχανή και η δεύτερη για δύο πυροβολισμούς, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνει το ότι οι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές.  Στο σημείο διενεργούν έρευνες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.  

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, όταν υπάλληλος της χρηματιστηριακής εταιρείας διαπίστωσε την τρύπα στο τζάμι και ειδοποίησε σχετικά την Αστυνομία.  Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα η ένοπλη επίθεση εναντίον του κτιρίου έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ εκτιμάται ότι στόχος της επίθεσης ήταν η πρεσβεία του Μεξικού. Σημειώνεται ότι κατάληψη στα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικού είχαν πραγματοποιήσει την 29η Ιουνίου αντιεξουσιαστές, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή