Συνεχίζεται η δικαστική περιπέτεια του Γεωργίου

Συνεχίζεται η δικαστική περιπέτεια του Γεωργίου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίχως  τέλος φαίνεται να είναι η δικαστική περιπέτεια του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου, επί της θητείας του οποίου για πρώτη φορά σταμάτησαν οι αστερίσκοι και οι ψίθυροι στις Βρυξέλλες για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία. Ο Αρειος Πάγος, σύμφωνα με πληροφορίες, με την υπ’ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του, έκανε δεκτή εν μέρει την αναίρεση που είχε ασκήσει η κ. Ξένη Δημητρίου ως αντεισαγγελέας (σήμερα εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου) κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για τον κ. Γεωργίου σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

Με το βούλευμα υπ’ αριθμ. 1149/2015, ο κ. Γεωργίου είχε απαλλαγεί από την κατηγορία που αφορά τη γνωστή υπόθεση της υποτιθέμενης τεχνητής εκ μέρους του διόγκωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009. Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα αναίρεσε το βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μη διατυπωθεί κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων των υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, του Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Ετσι, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παραπέμπεται εκ νέου στο Συμβούλιο Εφετείου Αθηνών για το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή