Φιλέτο κοτόπουλου με κάππαρη και ντοματίνια

Φιλέτο κοτόπουλου με κάππαρη και ντοματίνια

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 10΄

Υλικά (για  4 άτομα)

  • 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα εγκάρσια στα δύο για να γίνουν πιο λεπτά και να ψηθούν πιο γρήγορα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 500 γρ. πράσινες ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 150 γρ. κάππαρη, καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  • 20 μικρά ντοματίνια
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 10 – 15 φύλλα φρέσκου δυόσμου, χοντροκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 70 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα ντοματίνια και την κάππαρη, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε (αλάτι με φειδώ, διότι η κάππαρη εξακολουθεί και μετά το ξαλμύρισμα να είναι αλμυρή) και μαγειρεύουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστες κουταλιές νερό κατά το ψήσιμο του κοτόπουλου. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το δυόσμο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

                                       

Τι πίνουμε: Ασύρτικο και Μαλαγουζιά θα συνοδεύσουν εξαιρετικά αυτό το πιάτο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή