ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φιλέτο κοτόπουλου με κάππαρη και ντοµατίνια

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πουλερικά, Ντομάτα, Συνταγές, Ζυμαρικά / Ρύζι, Κυρίως Πιάτο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 10΄

Υλικά (για  4 άτομα)
  • 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα εγκάρσια στα δύο για να γίνουν πιο λεπτά και να ψηθούν πιο γρήγορα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 500 γρ. πράσινες ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 150 γρ. κάππαρη, καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  • 20 μικρά ντοματίνια
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 10 - 15 φύλλα φρέσκου δυόσμου, χοντροκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 70 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα ντοματίνια και την κάππαρη, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε (αλάτι με φειδώ, διότι η κάππαρη εξακολουθεί και μετά το ξαλμύρισμα να είναι αλμυρή) και μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστες κουταλιές νερό κατά το ψήσιμο του κοτόπουλου. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το δυόσμο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
                                       
Τι πίνουμε: Ασύρτικο και Μαλαγουζιά θα συνοδεύσουν εξαιρετικά αυτό το πιάτο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ