Ν.Δ.: Η κυβέρνηση υπονομεύει τις επενδύσεις

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση υπονομεύει τις επενδύσεις

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικό, ΔΕΗ, υδατοδρόμια. Αν υπάρχει ένα αφήγημα που συνδέει τα τρία εγχειρήματα, δεν είναι άλλο από τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης που υπονομεύουν την οικονομία και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Αυτή είναι η βασική πεποίθηση στη Συγγρού (σύντομα Πειραιώς) και η βασική εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συμπυκνώνεται στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε θέλει ούτε μπορεί να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ η φυσική της αλλεργία προς το επιχειρείν και τις επενδύσεις απομακρύνει κάθε ελπίδα ανάκαμψης.

Ούτως ή άλλως, η οικονομία αποτελεί την κορωνίδα του αντιπολιτευτικού σφυροκοπήματος της Συγγρού έναντι της κυβέρνησης ενόψει φθινοπώρου, χρονική συγκυρία που η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ορόσημο για την κυβέρνηση. Κι αυτό, διότι στην ηγεσία της Ν.Δ. εξακολουθεί να κυριαρχεί η πεποίθηση ότι η καθημερινότητα και τα φορολογικά βάρη που θα αισθανθεί ο μέσος πολίτης από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα θα δημιουργήσουν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την κυβέρνηση, γι’ αυτό και δεν πρέπει να αποκλείονται πολιτικές εξελίξεις. Τούτων δοθέντων, οι παλινωδίες της κυβέρνησης για την επένδυση στο Ελληνικό, η υπόθεση της ΔΕΗ και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που ακυρώνει, σύμφωνα με τη Συγγρού, κάθε δυνατότητα για τη λειτουργία ιδιωτικών υδατοδρομίων στη χώρα αποτελούν πεδίον δόξης λαμπρόν για την αντιπολιτευτική στρατηγική της Ν.Δ. Λειτουργούν ως επιβεβαίωση του βασικού επιχειρήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός και εκτός συνόρων ότι οι «χρεοκοπημένες ιδεοληψίες» της κυβέρνησης φρενάρουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Η χώρα μας χρειάζεται πολιτικές στήριξης και όχι υπονόμευσης των ιδιωτικών επενδύσεων», ανέφερε η Συγγρού σε ανακοίνωσή της, την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει την οικονομία και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ο Κωστής Χατζηδάκης επέκρινε την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στο Ελληνικό, ενώ σημείωσε (στον ρ/σ Parapolitika fm) ότι με συμπεριφορές «σαν του Δρίτσα, του Σκουρλέτη, του Μπαλτά και του Σπίρτζη, έχουμε γίνει η χώρα του “ου μπλέξεις” για αγορές και επενδυτές». Εξάλλου, χθες η Ν.Δ. επανήλθε και στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, που συνεχίζουν να αυξάνονται στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Πυρά από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ

Αντιδράσεις για το Ελληνικό και την υπόθεση της ΔΕΗ υπήρξαν και από τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι με τις παλινωδίες της και την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου η οικονομία παραμένει σε ύφεση. «Μετά τα δάκρυα του θλιβερού κ. Σπίρτζη, περάσαμε στους λεονταρισμούς του κ. Σκουρλέτη… Η κυβέρνηση στις αποκρατικοποιήσεις προσπαθεί ν’ αγοράσει χρόνο και τίποτα παραπάνω. Είναι καθαρό ότι στους λεονταρισμούς του κ. Σκουρλέτη δεν υπάρχει καμία ουσία, όπως δεν υπήρχε και στα δάκρυα του κ. Σπίρτζη, υπάρχουν όμως συνέπειες και μάλιστα πολύ σοβαρές», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που το ΚΚΕ σχολίαζε ότι «κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή