Διακοπές στην πόλη

19' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΛΙΕΣ & BEACH BARS

KEIMENO: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Ακτή Βουλιαγμένης

Πιστοποιημένη με γαλάζια σημαία, με μήκος παραλίας περίπου 650 μ., η Ακτή Βουλιαγμένης είναι μια κλασική επιλογή μπάνιου στην Αθήνα. Η πλαζ διαθέτει γήπεδα για μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, παιδική χαρά, αποδυτήρια, δωρεάν πάρκινγκ, WiFi, ενώ υπάρχει χώρος στάθμευσης, ράμπα εισόδου και WC για ΑμεΑ. Oμπρέλες και καθίσματα δεν χρεώνονται επιπλέον, ενώ στην Ακτή διοργανώνονται και events, όπως παιδικά πάρτι.

• Λ. Ποσειδώνος 2 και Απόλλωνος, τηλ. 210-8960697, http://vouliagmeni-akti.gr. Eίσοδος: 4 ευρώ τις καθημερινές και 5 ευρώ τα Σαββατοκύριακα

Ακτή του Hλιου, Αλιμος

Η Ακτή του Ηλιου βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, μισή ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, και η πλαζ διαθέτει ναυαγοσωστικές και ιατρικές υπηρεσίες. Εδώ θα βρείτε το Bolivar Beach Bar, ένα από τα γνωστότερα παραθαλάσσια στέκια της Αττικής, ιδανικό για πάρτι και χορευτικά DJ sets, αλλά και για να απολαύσετε καφέ, κοκτέιλ, γεύμα ή δείπνο, καθώς το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει από φετουτσίνι με μοσχαρίσια φιλετίνια μέχρι χωριάτικη με κριθαροκουλούρα και κάππαρη. Στο χώρο λειτουργεί, επίσης, water park με θαλάσσια παιχνίδια (τραμπολίνο, τραμπάλα, κούνια μέσα στο νερό, «βουνά» για αναρρίχηση και βουτιές), αλλά και κανό, sup κ.ά. Ενα ακόμα γνωστό στέκι της Ακτής του Ηλιου είναι και το beach bar Akanθus, που είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ και ενδείκνυται για ξεφάντωμα.

• Λεωφόρος Ποσειδώνος, Αλιμος. Ανοιχτή 8 π.μ.-8 μ.μ. Είσοδος: 5 ευρώ με ξαπλώστρα τις καθημερινές και 6 ευρώ συν 2 ευρώ η ξαπλώστρα τα Σαββατοκύριακα. Bolivar Beach Bar, τηλ. 210-9831018, 6970-367684, bolivar.gr. Akanθus, τηλ. 210-9680800, www.akanthus.gr

Astir Beach, Βουλιαγμένη

1959: Αμμος, πεύκα, καθαρά νερά, κοσμοπολιτισμός και πλούτος. Ολος ο «καλός κόσμος» πηγαίνει στον Λαιμό Βουλιαγμένης για μπάνιο και ηλιοθεραπεία, μετατρέποντας μια παραλία των νοτίων προαστίων στην -ιστορική πια- «πλαζ του Αστέρα». Οι καιροί άλλαξαν, όμως η Astir Beach υπάρχει ακόμη και υποδέχεται όσους θέλουν τα μπάνια τους να έχουν μια αίσθηση πολυτέλειας. Η πλαζ του Αστέρα έχει όριο τα 1.000 άτομα και, μεταξύ άλλων, προσφέρει χώρο μη καπνιστών, Wi-Fi, φαγητό, ποτό, υπηρεσίες spa και θαλάσσια σπορ στο ιστορικό Astir Ski Club (από το 1966). Στις παροχές της πλαζ συμπεριλαμβάνεται η προκράτηση της ξαπλώστρας σας. Η πλαζ μένει ανοιχτή όλο το χρόνο, με το ενδιαφέρον του κόσμου να επικεντρώνεται σε beach volley, beach soccer και τουρνουά για ρακέτες.

• Aπόλλωνος 40, τηλ. 210-8901619,  www.astir-beach.com. Ανοιχτή τη θερινή περίοδο 8 π.μ.-9 μ.μ. (το εστιατόριο έως τις 12 μ.μ.). Είσοδος: 18 ευρώ τις καθημερινές και 28 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Astir Ski Club, τηλ. 210-8901775

Αστέρας Γλυφάδας

Η πλαζ του Αστέρα Γλυφάδας αποτελεί δημοφιλή επιλογή για «οργανωμένο» μπάνιο στην Αττική, με μαγαζιά για ρόφημα, φαγητό, ποτό ή παιχνίδια. Στο Balux Cafe: The House Project σερβίρονται ετερόκλητες γεύσεις, από τσάι του Θιβέτ και ζεστό κακάο με στέβια μέχρι σούσι, πίτσα, κρασί, μπίρα, prosecco κ.ά. Στο χώρο λειτουργεί παιδότοπος, ενώ για τους μεγάλους υπάρχει βιβλιοθήκη, επιτραπέζια και μπιλιάρδο. Στον Αστέρα Γλυφάδας υπάρχει επίσης το Ark, για καφέ, κοκτέιλ και επιλεγμένες -κυρίως θαλασσινές- γεύσεις από τον βραβευμένο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, ενώ δίνεται η δυνατότητα και για βουτιά σε πισίνα στο Balux Cafe: Sea Side.

• Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, www.asterascomplex.com. Ανοιχτή από το πρωί έως το απόγευμα. Είσοδος από το The House Project: 4 ευρώ τις καθημερινές και 6 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Είσοδος για την πισίνα από το Sea Side: 8 ευρώ τις καθημερινές και 12 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. www.baluxcafe.com, www.ark-glyfada.gr   

Varkiza Resort

Περισσότερα από 100 στρέμματα, περισσότερες από είκοσι δραστηριότητες, ένας παραθαλάσσιος πολυχώρος που συνδυάζει τις υπηρεσίες μιας οργανωμένης παραλίας με φαγητό, καφέ, ποτό, συνεδρίες ευεξίας και ομορφιάς και θαλάσσια σπορ. Η κεντρική πλαζ της Βάρκιζας συστήνεται πια ως «beach park», φιλοξενεί συναυλίες και DJ sets, προσφέρει μαθήματα surf και windsurf, διοργανώνει aqua aerobic και fitness events και υποδέχεται φέτος το Holy Spirit, ένα από τα πιο αγαπημένα cocktail-bar της Γλυφάδας, εντός του resort.

• Ακτή Βάρκιζας, τηλ. 210-4511888, www.varkizaresort.gr. Είσοδος: 5 ευρώ με ξαπλώστρα τις καθημερινές, 6 ευρώ συν 5 ευρώ η ξαπλώστρα τα Σαββατοκύριακα. Λεωφορεία: 115, 117, 122, στάση Φούρνος

Λίμνη Βουλιαγμένης

Oταν μιλάμε για καλοκαιρινές αποδράσεις… εντός Αττικής, η Βουλιαγμένη έχει την τιμητική της, αφού η περιοχή δεν διαθέτει μόνο παραλίες, beach bars και πλαζ, αλλά και μια λίμνη.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης φημίζεται για τα υφάλμυρα ύδατά της, τις υπόγειες ιαματικές πηγές και το υποβρύχιο σπήλαιο με τις σήραγγες και έναν διάσημο -για το θηριώδες μέγεθός του- σταλαγμίτη. Αξίζει οπωσδήποτε μια βουτιά σε αυτή την εξωτική γωνιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στη διάρκεια της οποίας πιθανώς να κάνετε και μια ακούσια απολέπιση από τα ψαράκια Garra Rufa. Εκτός από βουτιά, στη Λίμνη Βουλιαγμένης μπορείτε, επίσης, να καθίσετε για καφέ, πρωινό, γεύμα, γλυκό ή κοκτέιλ.  

• Λίμνη Βουλιαγμένης, με κατεύθυνση από Αθήνα προς Σούνιο, στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, τηλ. 210-8962237, www.limnivouliagmenis.gr. Ανοιχτά 7.30 π.μ.-8 μ.μ. Είσοδος: 10 ευρώ τις καθημερινές και 11 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

Eden Beach, Ανάβυσσος

Η Eden Beach βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και είναι γνωστή ως Μαύρο Λιθάρι, από τον μαύρο βράχο που χωρίζει την παραλία σε δύο κολπίσκους. Πρόκειται για οργανωμένη πλαζ με καφέ, μπαρ και εστιατόριο, το Eden Beach Restaurant, στο οποίο σερβίρονται πιάτα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας επιμελημένα από τον Χριστόφορο Πέσκια. Μπορείτε επίσης να εξασκηθείτε στα θαλάσσια σπορ, από κανό και ποδήλατα μέχρι jet ski ή καταδύσεις.  

• 47ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου. Δεν υπάρχει είσοδος, αλλά αντίτιμο για δύο καθίσματα και μία ομπρέλα: 6 ευρώ τις καθημερινές και 9 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

Grand Beach, Λαγονήσι

Η Grand Beach βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.500 άτομα. Τα highlights της πλαζ είναι το μενού τριών πιάτων (σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό ή φρούτο) που συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου, η πισίνα με θαλασσινό νερό που βρίσκεται… μέσα στη θάλασσα, αλλά και το Cine Lagonissi, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην πλαζ, είναι ανοιχτό από Παρασκευή έως Κυριακή και προσδίδει έξτρα ενδιαφέρον στην παραθαλάσσια εκδρομή. Πέραν αυτών, στο χώρο υπάρχουν οι κλασικές παροχές μιας πλαζ, όπως αποδυτήρια, water sports κ.λπ.  

• 40ό χλμ. Αθηνών-Σουνίου, τηλ. 22910-76000, www.lagonissiresort.gr Ανοιχτή 9 π.μ.-8 μ.μ. Είσοδος: 15 ευρώ τις καθημερινές και 25 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (μετά τις 4 μ.μ. και χωρίς γεύμα είναι 8 ευρώ τις καθημερινές και 17 τα Σαββατοκύριακα).

Moraitis Beach, Σχινιάς

Κατάλληλο για δυναμικούς παραθεριστές, που αποζητούν δράση στις θαλασσινές εξορμήσεις τους, το Moraitis Beach (που βρίσκεται στα ανατολικά παράλια της Αττικής, 50 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και 20 χλμ. από τη Ραφήνα) είναι ένα sports center που προσφέρει σειρά από δραστηριότητες, όπως windsurfing, waterskiing, wakeboarding, wakesurfing, SUP, catamaran, snorkelling κ.ά. Στο χώρο λειτουργεί επίσης μπαρ για ελαφρύ γεύμα, που σερβίρει, μεταξύ άλλων, σάντουιτς beef carpaccio, παστράμι και τορτίγια, αλλά και σαλάτες με σολομό, κινόα και μάνγκο.  

• Τηλ. 22940-55965, www.moraitisbeach.com

Rusty Cannon, Σχινιάς

Πήρε το όνομά του από μια σκουριασμένη βάση κανονιού, αφού βρίσκεται σε μια περιοχή όπου παλιότερα υπήρχε πεδίο βολής. Το στρατιωτικό παρελθόν του χώρου εξακολουθεί να θυμίζει ένας μεταλλικός στόχος μπροστά από το μαγαζί. Το Rusty Cannon άνοιξε το 2011 και είναι ένα από τα beach bars του Σχινιά που λειτουργεί κατά τη θερινή σεζόν και στο οποίο θα βρείτε καφέ, σάντουιτς, χυμούς, αλλά και γρανίτες. Οι υπεύθυνοι είναι ευγενικοί, φιλόζωοι (μέσω της σελίδας τους στο facebook βοηθούν τα αδέσποτα του Σχινιά βρίσκοντάς τους ένα σπίτι) και κατόπιν συνεννόησης μπορείτε να διοργανώσετε εδώ events ή πάρτι.

• Τηλ. 6984-807883, facebook page: Rusty Cannon Sxinias. Η χρήση ξαπλώστρας είναι δωρεάν τις καθημερινές, με ελάχιστη κατανάλωση, και 4 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Limanakia Beach Bar

Βρίσκεται στο δεύτερο λιμανάκι της Βουλιαγμένης και είναι γνωστό ως το «Μπαράκι του Λευτέρη», το «Ξύλινο» ή και το «Limanakia Beach Bar». Κλασική καλοκαιρινή αξία, έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές Αθηναίων, φιλοξενώντας παρέες και ερωτευμένους. Σερβίρει καφέ και ποτά, λειτουργεί μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου και είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Αν δεν έχετε πάει ποτέ, αξίζει να περάσετε μόνο και μόνο για τη διαχρονική παρουσία του μαγαζιού στα αθηναϊκά καλοκαίρια.  

• Τηλ. 6937-268954, facebook page: Limanakia Beach Bar


ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΟ

Αποχωρήστε από την παραλία πριν η πείνα χτυπήσει κόκκινο και τσουγκρίστε ποτήρια συνοδεία γευστικότατων μεζέδων.

Διακοπές στην πόλη-1

KEIMENO: Nένα Δημητρίου

Χειμώνας Καλοκαίρι

 Στην περιποιημένη αυλή με τις πρασινάδες και τα λουλούδια η Νίκη Χρυσανθίδου-Παρλιάρου και ο γιος της Φώτης Χρυσανθίδης «κεντάνε» σε αλμυρά και γλυκά: χειροποίητα μικρά μαντί (ζυμαρικά που γίνονται στο χέρι), ντολμαδάκια γιαλαντζί, χουνκιάρ με τρυφερά κομμάτια κοκκινιστού και φινετσάτο πουρέ μελιτζάνας. Ο,τι περιέχει κιμά είναι επίσης μερακλίδικο, ενώ και οι μεζέδες με ψάρι είναι ιδανικοί για να ξεκινήσετε το γεύμα, συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Σημειώστε ότι κάποια από τα παστά τα φτιάχνουν μόνοι τους. Μη φύγετε χωρίς επιδόρπιο: γλυκά με σοκολάτα, με φρούτα, παγωτά αλλά και παραδοσιακά πολίτικα. Καλή λίστα κρασιών. Εύκολη στάθμευση. Υπολογίστε 20-25 ευρώ/άτομο.

• Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Νέα Μάκρη/Ζούμπερι, τηλ. 22940-99704

Θόδωρος και Ελένη

Η σπεσιαλιτέ είναι τα μύδια σε δύο σάλτσες, είτε με κρασί και σκόρδο είτε με φέτα, σε μεγάλες μερίδες, χορταστικές. Το μενού περιλαμβάνει ακόμα γαρίδες πανέ, καραβιδομακαρονάδα (ανά δύο άτομα) με κατεψυγμένες καραβίδες καλής ποιότητας, καβούρι με πιλάφι και λίγα ορεκτικά. Το κρασί είναι χύμα, από την περιοχή της Κερατέας, ενώ σε εμφιαλωμένο υπάρχουν δύο επιλογές. Τα μεσημέρια της Κυριακής γεμίζει. Στάθμευση δίπλα στην ταβέρνα. Υπολογίστε 20 ευρώ/άτομο.

Λεγρενά, Λ. Λεγρενών, τηλ. 22920-51936

Ψαρού

Το μενού είναι της θάλασσας: γαρίδες, ψαράκια ημέρας κ.ά. Τα ορεκτικά έρχονται σε δίσκο. Θα επιλέξετε ανάμεσα σε δώδεκα μικρά πιάτα (φάβα, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή, ξιδάτο χταπόδι κ.ά.). Πολύ ωραία τα μύδια, η σαλάτα ντάκος και οι ψητές γαρίδες, αν και κατεψυγμένες. Χύμα κρασί της περιοχής και ποικιλία σε ούζα. Κέρασμα παγωτό. Πάρκινγκ. Υπολογίστε 16 ευρώ το άτομο.

• Λεωφ. Σουνίου, Σαρωνίδα, τηλ. 22910-55171

Μαρίδα

Οικογενειακή ταβέρνα με φρέσκο ψάρι στη σχάρα, μικρόψαρα στο τηγάνι κ.ά. Ορεκτικά εποχής, κολοκυθοκεφτέδες, μελιτζανοσαλάτα παραγωγής τους. Κρασί χύμα. Υπολογίστε 20 ευρώ το άτομο (χωρίς μεγάλο ψάρι).

• 64ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λεγρενά, τηλ. 22920-51221

Σαρδελάκι

Δύο Σαρδελάκια -το ένα στη Γλυφάδα, το άλλο στη Βουλιαγμένη- προσφέρουν καλό φαγητό δίπλα στη θάλασσα. Δοκιμάστε σαρδέλα ψητή, ελαφρώς καρβουνισμένη, θράψαλο και καλαμάρι ψητά. Από το μενού ξεχωρίζει η μανέστρα με τις καραβιδοουρές, ο τόνος τατάκι, τα ψητά καβούρια που κρατάνε τη νοστιμιά μέσα στο κέλυφος. Κρασί, εμφιαλωμένα. Πάρκινγκ.

• Λ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-9670913


URBAN ΒΟΥΤΙΕΣ

Από τα προάστια μέχρι την καρδιά του downtown, οι πισίνες των αθηναϊκών ξενοδοχείων είναι ό,τι πρέπει για μια ολοήμερη, χορταστική απόδραση μέσα στην πόλη.

Διακοπές στην πόλη-2

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΑ ΚΩΒΑΙΟΥ

Hilton

Η πισίνα του Hilton, με τις navy ξαπλώστρες και ομπρέλες, τα εξωτικά φοινικόδεντρα και τη retro-chic αισθητική, έχει μήκος 25 μ. και είναι η μεγαλύτερη που θα βρείτε σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας. Στο Oasis Pool Bar & Grill σάς περιμένουν χυμοί και smoothies, δροσιστικά κοκτέιλ, καθώς και νοστιμότατα πιάτα από τις 10 το πρωί έως τις 19.30, ενώ τα παιδιά σας θα πλατσουρίζουν ανέμελα στη διπλανή παιδική πισίνα.

• Λεωφόρος Βασ. Σοφίας 46, τηλ. 210-7281801, www.hiltonathens.gr

Ωρες πισίνας: 08.00-21.00. Είσοδος: 25 ευρώ καθημερινές (17 ευρώ μετά τις 18.00) και 40 ευρώ Σαββατοκύριακα και αργίες. Ειδικά πακέτα 3 ή 5 εισόδων.

Semiramis

Εκεί που οι περισσότερες πισίνες ξενοδοχείων προσπαθούν να μιμηθούν τα τιρκουάζ νερά εξωτικού νησιού, του Semiramis μιμείται χρωματικά ένα… γλειφιτζούρι, ενώ το όλο σκηνικό θυμίζει Μαϊάμι. Τίποτα λιγότερο δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς από αυτή την παιχνιδιάρικη, ποπ αισθητικής μονάδα, που παραπέμπει περισσότερο σε νεοϋορκέζικη γκαλερί σύγχρονης τέχνης παρά σε ξενοδοχείο με την υπογραφή του διάσημου βιομηχανικού σχεδιαστή Καρίμ Ρασίντ.

• Χαριλάου Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, τηλ. 210-6284400, www.yeshotels.gr

Ωρες πισίνας: 11.00-19.00. Είσοδος: 25 ευρώ καθημερινές (15 ευρώ για παιδιά κάτω των 12) και 35 ευρώ (20 ευρώ για παιδιά κάτω των 12) Σαββατοκύριακα.

St. George Lycabettus

Μικρή αλλά κομψή, η πισίνα στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus έχει εξαιρετική θέα στην πόλη, ενώ φέτος ο περιβάλλων χώρος της προεκτάθηκε για να καλωσορίσει το καινούργιο private members club Vertigo, που προσφέρει ειδικά προνόμια στα μέλη του (δωρεάν είσοδο στην πισίνα, δραστηριότητες για τα παιδιά κ.ά.). Από το ανανεωμένο Vertigo Pool Bar θα παραγγείλετε ένα δροσιστικό ποτό και θα το απολαύσετε χαλαρώνοντας στην ξαπλώστρα σας, ενώ διαθέτει και mini-gym. Happy Hour καθημερινά 19.00-21.00 και BBQ κάθε Δευτέρα από τις 20.00.

• Κλεομένους, 2, τηλ. 210-7416000, www.sglycabettus.gr

Ωρες πισίνας: 09.00-22.00. Είσοδος: 25 ευρώ καθημερινές και 30 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Στην τιμή περιλαμβάνεται καφές ή αναψυκτικό και χρήση του mini-gym.

Radisson Blue Park Hotel

Ο χώρος της πισίνας του ξενοδοχείου Radisson Blue Park Hotel προσφέρεται για δροσιστικές αποδράσεις από την πολύβουη πόλη, όπου η ζωή συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς οκτώ πατώματα πιο κάτω. Στο Pool Bar θα βρείτε σνακ, παγωτά και σαλάτες, αλλά από τις 19.00 οι ξαπλώστρες απομακρύνονται και ο χώρος μετατρέπεται στο St’Astra Blue restaurant-bar.

• Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, τηλ. 210-8894500, www.radissonblu.com

Ωρες πισίνας: 10.30-19.00. Είσοδος: 25 ευρώ (12,5 ευρώ για παιδιά κάτω των 12). Στην τιμή περιλαμβάνεται καφές ή αναψυκτικό και πετσέτα.

The Margi

Σαν ένα φιλόξενο σαλόνι σπιτιού, με ξαπλώστρες που μοιάζουν να επιπλέουν στο νερό και τέσσερις ιδιωτικές καμπάνες για παρέες έξι ατόμων, ο πρόσφατα ανακαινισμένος χώρος της πισίνας του The Margi αποτελεί ιδανικό προορισμό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Από νωρίς το μεσημέρι απολαμβάνετε λαχταριστά brunch, δροσιστικά smoothies, βιολογικά σνακ αλλά και χαλαρωτικές συνεδρίες μασάζ. Οταν νυχτώνει, το εστιατόριο Malabar, ατμοσφαιρικό υπό το φως των κεριών, εντυπωσιάζει με τα πιάτα και το ρομαντικό σκηνικό του.

• Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-8929000, www.themargi.gr

Ωρες πισίνας: 09.00-19.00. Είσοδος: 30 ευρώ καθημερινές και 45 ευρώ Σαββατοκύριακα (μισή τιμή για παιδιά κάτω των 12). Καμπάνες: 100 ευρώ καθημερινές και 150 ευρώ Σαββατοκύριακα για δύο άτομα (κάθε έξτρα άτομο πληρώνει μόνο είσοδο)

Palmyra Beach Hotel

Πρόσφατα ανακαινισμένος, ο χώρος της πισίνας είναι πλήρως εξοπλισμένος με καινούργιες ξαπλώστρες, άνετα πουφ, ομπρέλες, ακόμα και κρεμαστές κούνιες από ρατάν για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον καυτό ήλιο. Υπό το άγρυπνο βλέμμα του επαγγελματία ναυαγοσώστη, θα χαρείτε μαζί με τα παιδιά σας με ασφάλεια τα πεντακάθαρα νερά της πισίνας, ενώ στο bar-restaurant Waves Pool Bar θα βρείτε δροσερά κοκτέιλ και επιλεγμένα πιάτα όλες τις ώρες της ημέρας.

• Λεωφόρος Ποσειδώνος 70, Γλυφάδα, τηλ. 210-8981183, www.palmyra.gr

Ωρες πισίνας: 10.00-19.00. Είσοδος: 5 ευρώ καθημερινές και 7 ευρώ Σαββατοκύριακα (μισή τιμή για παιδιά κάτω των 12). Στην τιμή περιλαμβάνεται πετσέτα.

Coral

Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Coral θα βρείτε μια μικρή εσωτερική πισίνα με τζακούζι, σε ένα χώρο με αίθριο και οροφή που ανοίγει. Εκτός από το μπάνιο, ο επισκέπτης μπορεί να παραγγείλει καφέ ή ποτό, αλλά και φαγητό από το ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, Corallo Nero. Επιπλέον, στο ισόγειο του Coral ξεκίνησε πολύ πρόσφατα να λειτουργεί το Corallo Mare Little Spa, το οποίο διαθέτει τζακούζι χωρητικότητας μέχρι τριών ατόμων, σάουνα, mini γυμναστήριο αλλά και massage room.

• Λ. Ποσειδώνος 35, Φλοίσβος, τηλ. 210-9816441, www.coralhotel.gr. Ωρες πισίνας: 8 π.μ. – 11 μ.μ. Είσοδος: 25 ευρώ


SPA, ΓΙΑ ΕΥ ΖΗΝ

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με θεραπείες και υπηρεσίες αναζωογόνησης και χαλάρωσης.

Διακοπές στην πόλη-3

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΑ ΚΩΒΑΙΟΥ

GB Spa

Στην καρδιά της πόλης και του μεγαλοπρεπούς Hotel Grande Bretagne, το GB Spa σάς περιμένει με προϊόντα κορυφαίων εταιρειών, όπως τα ESPA και Valmont, και διαφορετικές θεραπείες για τόνωση και χαλάρωση: μεταξύ άλλων, τελετουργικό μασάζ Ayurveda, μασάζ με παγάκια και αιθέρια έλαια (για άνδρες) ή φυσικό λίφτινγκ με σπόρους φραγκόσυκου, μια περιποίηση που εμπνέεται από την ιαπωνική τέχνη του 15ου αιώνα «Kobido». Η τελευταία θεραπεία προσφέρεται και ως μέρος ημερήσιου πακέτου που περιλαμβάνει επίσης χαλαρωτικό ποδόλουτρο, περιτύλιξη σώματος, μασάζ με ζεστές πέτρες και αιθέρια έλαια, όλα έπειτα από συνεννόηση με τον θεραπευτή σας και με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Πριν από τη θεραπεία σας, μπορείτε να απολαύσετε τον ήρεμο χώρο της πισίνας, καθώς και τη Thermal Suite, που περιλαμβάνει Herbal Steam Bath, Amethyst Grotto, Laconium, Ice Fountain, σάουνα και ποδόλουτρο. Συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του spa για να ενημερωθείτε για τις αποκλειστικές καλοκαιρινές προσφορές.

• Ξενοδοχείο Grande Bretagne, πλατεία Συντάγματος. Τηλ. 210-3330799/772. www.gbspa.gr

Hiltonia Spa

Πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα, στούντιο Pilates, σάουνα, τζακούζι και χαμάμ σάς περιμένουν στο ξενοδοχείο Hilton μαζί με μια μεγάλη γκάμα από θεραπείες για να τις συνδυάσετε, αν επιθυμείτε, με μια βουτιά στην εξωτερική πισίνα. Μετά την ηλιοθεραπεία, δοκιμάστε ένα ευεργετικό μασάζ σώματος Mediterranean Dawn Breeze με αλόη και μέντα, που ενυδατώνουν και καταπραΰνουν το δέρμα, ενώ για την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης προτείνεται το ολιστικό μασάζ Mediterranean Wish, που γίνεται με τέσσερα χέρια από δύο θεραπευτές ταυτόχρονα. Σε όλες τις θεραπείες του Hiltonia χρησιμοποιούνται κατ’ αποκλειστικότητα τα εξειδικευμένα ισπανικά προϊόντα Germaine de Capuccini, γνωστά για τις αγνές πρώτες ύλες τους.

• Ξενοδοχείο Athens Hilton, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46. Τηλ. 210-7281812. www.hiltonia.gr

Cape Sounio Elixir Spa Retreat

Σε ένα εξαίσιο τοπίο 5 στρεμμάτων με όμορφα διαμορφωμένους κήπους, πευκόδασος και μοναδική θέα στη θάλασσα και στο ναό του Ποσειδώνα, το Elixir Spa του Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort αποτελεί μια όαση χαλάρωσης. Εδώ θα απολαύστε μία από τις ειδικές θεραπείες Elixir για πρόσωπο και σώμα ή κάποιο από τα μοναδικά προγράμματα Ayurveda, τα οποία επιλέγονται έπειτα από αντίστοιχη διάγνωση και εκτελούνται από εξειδικευμένους Ινδούς θεραπευτές. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα Open-air Massage σε gazebo (ιδιωτική τέντα) πάνω στην παραλία. Ξύλινα ντεκ με υπαίθρια σαλόνια είναι στη διάθεσή σας για χαλάρωση μεταξύ των θεραπειών, συνοδεία δροσιστικών αφεψημάτων, ενώ οι τρεις εξωτερικές πισίνες ανάμεσα σε βεράντες και γκαζόν προσφέρονται για βουτιές και ηλιοθεραπεία καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο spa.

• 67o χλμ. Αθηνών-Σουνίου. Τηλ. 22920-69700. www.capesounio.com/el/luxury-spa.html

Divani Athens Spa & Thalasso Centre

Σε προνομιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα και σε έκταση 3.500 τ.μ., αποτελεί το μοναδικό κέντρο θαλασσοθεραπείας στην Αττική, το οποίο μάλιστα έχει βραβευτεί ως Greece’s Leading Spa Resort για τρεις συνεχόμενες χρονιές στα World Travel Awards (2013-2015). Στη μεγαλύτερη πισίνα θαλασσοθεραπείας στην Ελλάδα, μεγέθους 270 τ.μ., θα ανακαλύψετε 16 διαφορετικά σημεία με πίδακες νερού για χαλάρωση και τόνωση, ενώ στα 25 δωμάτια θεραπείας και μασάζ ένα εκτενές μενού εξειδικευμένων θεραπειών σάς περιμένει για να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες σας με χρήση των επώνυμων προϊόντων Ligne St Barth και Thalgo. Πάνω από 20 διαφορετικές θεραπείες μασάζ, υδροθεραπείες, ειδικές φροντίδες αντιγήρανσης και θεραπείες αισθητικής είναι κάποια από τα ενδεικτικά προγράμματα του κέντρου.

• Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη. Τηλ. 210-8911100. http://divaniapollonhotel.com/

Aegeo Spa

Αρωματοθεραπείες, μάσκες ομορφιάς, λεμφικό μασάζ, απολέπιση και ειδικές θεραπείες για σύσφιξη ή χαλάρωση είναι μερικές από τις υπηρεσίες του AegeoSpa στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus. Σε ειδικό πακέτο προσφοράς θα βρείτε το δημοφιλές αρχαιοελληνικό μασάζ, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται βεντούζες που απορροφούν την ένταση από το σώμα, μαζί με ένα τελετουργικό ποδόλουτρο με άλατα που συνοδεύεται από απολέπιση και μασάζ. Για το καλοκαίρι, ένα gazebo έχει τοποθετηθεί στο χώρο της πισίνας, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη νέα θεραπεία Τop to Toe Freshness, η οποία περιλαμβάνει χαλαρωτικό μασάζ, περιποίηση προσώπου με ειδικά παγάκια και μασάζ κεφαλής με μάσκα από argan oil.

• Ξενοδοχείο St George Lycabettus, Κλεομένους 2. Τηλ. 210-7416221. www.aegeospas.gr/spa/sglycabettus/index_gr.html

Hammam Baths

Με σεβασμό στην παράδοση του χαμάμ, αυτός ο μοναδικής αισθητικής χώρος με τον επιβλητικό θόλο, τον στρογγυλό μαρμάρινο πάγκο στο κέντρο και τις ατομικές γούρνες περιμετρικά στο θερμό θα σας ταξιδέψει στην Ανατολή. Ανάμεσα στις προσφερόμενες υπηρεσίες θα βρείτε μαροκινό χαμάμ, που περιλαμβάνει καθαρισμό με μαύρο σαπούνι και πάστα ελιάς για θρέψη του δέρματος, χαμάμ με απολέπιση με μιας χρήσης κετσέ, ειδικές θεραπείες για νύφες και κατά της κυτταρίτιδας, αλλά και περιποίηση προσώπου. Το Hammam Baths λειτουργεί μεικτό όλες τις μέρες, ενώ η Τρίτη είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις γυναίκες. Στο hammam shop, τέλος, θα βρείτε ποικιλία προϊόντων, από καλλυντικά και βαμβακερά είδη έως διακοσμητικά και σετ δώρων.

• Αγίων Ασωμάτων 17 και Μελιδώνη 1, Θησείο. Τηλ. 210-3231073. http://hammam.gr/

The Margi Spa

Με φιλοσοφία που εμπνέεται από έναν οργανικό και βιολογικό τρόπο ζωής, το Margi Spa αποτελεί ένα χώρο ηρεμίας όπου σε συνδυασμό με τις προσφερόμενες θεραπείες μπορείτε να έρθετε σε μια αρμονική ισορροπία σώματος και πνεύματος. Παρέχει δύο εσωτερικά δωμάτια θεραπειών, steam room και sauna, ένα εκ των οποίων μπορεί να εξυπηρετήσει δύο άτομα ταυτόχρονα, και ένα τρίτο δωμάτιο δίπλα στην πισίνα. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μια ιδανική για το καλοκαίρι 30λεπτη περιποίηση προσώπου After Sun Care, που γίνεται με γιαούρτι και μέλι από τη φάρμα του The Margi, για ενυδάτωση και καταπράυνση του δέρματος μετά την έκθεσή του στον ήλιο. Εκτός από τις εξειδικευμένες

θεραπείες-τελετουργικά, τις περιτυλίξεις σώματος και τις θεραπείες απολέπισης, δημοφιλές είναι και το σουηδικό μασάζ που γίνεται με αιθέρια έλαια και σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του πελάτη.

• Λητούς 11, Βουλιαγμένη. Τηλ. 210-8929000. www.themargi.gr


ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Περίπατοι στις αρχαίες πολιτείες κοντά στην Αθήνα, ανάμεσα σε ιερά, ναούς και αγάλματα.

Διακοπές στην πόλη-4

Ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

Αμφιάρειο Ωρωπού

Eίναι κρυμμένο μέσα στα πλατάνια στη μικρή κοιλάδα Μαυροδήλεσι στον Ωρωπό. Τον 5ο αιώνα π.Χ. ήταν το εθνικό ιερό του Ωρωπού, αφιερωμένο στον μυθικό ήρωα Αμφιάραο που λατρεύτηκε ως θαυματουργός θεός. Ο κατάφυτος αρχαιολογικός χώρος ανασκάφηκε το 1929 και φτάνοντας εκεί αντικρίζετε τα ερείπια αρχαίων ξενοδοχείων και καταστημάτων, τους κίονες και το βωμό του ιερού, καθώς και τα φημισμένα λουτρά, δυτικά των οποίων θα δείτε τα ερείπια της στοάς μήκους 110 μ., απ’ όπου διέρχονταν οι ασθενείς με σκοπό να θεραπευτούν. Από πίσω βρίσκεται το θέατρο του ιερού – εκεί βγάζετε πανοραμική φωτογραφία.

Tip: Απαραίτητα τα αθλητικά παπούτσια. Θα βρείτε αυτόματο πωλητή για νερό, αρκεί να έχετε το ακριβές αντίτιμο σε κέρματα.

Βουτιά: Το Μαρκόπουλο Ωρωπού και οι Αγ. Απόστολοι είναι δύο κοντινές βοτσαλωτές παραλίες.

Info: Καθημερινά 08.00-15.00, τηλ. 22950-62144

Βραυρώνα

Οδηγείτε περίπου 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα, για μια διπλή αρχαιολογική επίσκεψη: ξεκινάτε από το Ιερό της Αρτέμιδας, ένα από τα σημαντικότερα της αρχαιότητας στην Αττική, που ήκμασε τον 5ο αιώνα, και καταλήγετε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας, που φιλοξενεί ευρήματα από την ανασκαφή του ιερού (1949-1963) και άλλες αρχαιότητες από την περιοχή της Μεσογαίας. Το μουσείο έχει πέντε αίθουσες και, αν έχετε μαζί σας παιδιά, θα ενθουσιαστούν στην Αίθουσα 3, με τα μαρμάρινα αγάλματα που έχουν τη μορφή μικρών αγοριών και κοριτσιών. Θα δείτε ακόμα παιχνίδια (όπως ζάρια, μικρογραφικά αγγεία και πλαγγόνες, δηλαδή κούκλες) που αφιέρωναν στη θεά Αρτεμη, προστάτιδα των παιδιών και του τοκετού.

Tip: Περπατήστε κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο στον υγρότοπο της Βραυρώνας (Δίκτυο NATURA 2000). Περισσότερα από 170 είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο εδώ το χειμώνα. Αυτή την εποχή, όμως θα ακούσετε τα βατράχια.

Βουτιά: Από τη Λεωφ. Βραυρώνος ακολουθήστε τις ταμπέλες που οδηγούν στη Χαμολιά, μια μικρή παραλία με βότσαλα. Εναλλακτικά, επιλέξτε την οργανωμένη παραλία Ποριά, κάτω από το ξενοδοχείο Aquis Mare Nostrum.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας: Τρίτη έως Κυριακή 09.00-16.00, Αρχαιολογικός χώρος: 08.00-15.00, τηλ. 22990-27020

Ραμνούς

Σε απόσταση 50΄ από την Αθήνα, μετά το Κάτω Σούλι και το Γραμματικό, θα αντικρίσετε ένα τοπίο που διατηρείται αναλλοίωτο από την αρχαιότητα. Τα ερείπια του Ραμνούντος, του καλύτερα σωζόμενου αρχαίου δήμου της Αττικής, απλώνονται σε ένα λόφο που επιθεωρεί από ψηλά τον νότιο Ευβοϊκό. Είναι επισκέψιμα μόνο το φρούριο και ο χώρος των ναών (όχι η κυρίως πόλη), όπου θα δείτε τις βάσεις του σημαντικότερου ιερού της Νέμεσης στον ελλαδικό χώρο (6ος αι. π.Χ.) και του ναού της Θέμιδας.

Tip: Απαραίτητα αθλητικά και παντελόνι. Ανάμεσα στα αιωνόβια δέντρα υπάρχει ζωόμορφος κορμός βελανιδιάς.

Βουτιά: Στο μεγάλο Σέσι και το μικρό Σέσι, που χωρίς κόσμο θυμίζει Σποράδες.

Info: Τρίτη έως Κυριακή 08.00-15.00, τηλ. 22940-63477

Σούνιο

Μπορεί να χορτάσει ποτέ το μάτι την ομορφιά του Σουνίου; Προτού απαντήσετε, περάστε ακόμα μία φορά τα τείχη του φρουρίου και ανεβείτε νοτιοανατολικά, στο ψηλότερο σημείο του ακρωτηρίου, όπου υψώνεται ο δωρικός ναός του Ποσειδώνα που ήκμασε από τον 5ο μέχρι τον 2ο αιώνα π.Χ. και αγναντεύει εδώ και αιώνες το Αιγαίο.

Tip: Φωτογραφίστε τις πέρδικες που περπατούν και ποζάρουν πάνω στα αρχαία τείχη.

Βουτιά: Στα Λεγρενά η παραλία του «ΚΑΠΕ» (63ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου) θυμίζει παραλία των Κυκλάδων.

Info: Καθημερινά από τις 09.00 μέχρι τη δύση, τηλ. 22920-39363

Διακοπές στην πόλη (μέρος ΄β) –> εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή