Από τις φαβέλες στο χρυσό μετάλλιο

Από τις φαβέλες στο χρυσό μετάλλιο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντυπωσιακές επιδόσεις και εκπλήξεις συνεχίζονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κάθε αθλητής προσπαθεί να γράψει τη δική του ιστορία, αλλά πολλές φορές ενδιαφέρον έχουν και οι ιστορίες πίσω από τους πρωταθλητές.

Η μεγάλη έκπληξη στο τζούντο ήρθε στα 57 κ. γυναικών. Η κορυφαία τζουντόκα της κατηγορίας, η Σουμιγιά Ντοργσουρέν (Μογγολία), ηττήθηκε στον τελικό από τη Ραφαέλα Σίλβα, η οποία χάρισε στη Βραζιλία το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Η τζουντόκα μεγάλωσε στις φαβέλες και έμαθε τζούντο για να μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Στο Λονδίνο χρησιμοποίησε μία αντικανονική λαβή και έγινε αντικείμενο χλευασμού από τους συμπατριώτες της, με αποτέλεσμα να βγει η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας και να την υπερασπιστεί. Η Σίλβα έπαθε κατάθλιψη και ύστερα από πολλές προτροπές του προπονητή της αποφάσισε να επιστρέψει. Εκανε τατουάζ τους ολυμπιακούς κύκλους και έγραψε τη φράση «Ο Θεός γνωρίζει πόσο υπέφερα και τι έχω κάνει για να φτάσω εδώ». Και έφτασε.

Ιστορία έγραψε στο Ρίο ο Σουν Γιανγκ. Ο Κινέζος κολυμβητής έκλεισε τα αυτιά στις αποδοκιμασίες των συμπαικτών του και των φιλάθλων, αφού τον ακολουθεί η «σκιά» του ντόπινγκ, και έγινε ο 15ος ολυμπιονίκης των 200 μ. ελευθ. Ηταν το τρίτο μετάλλιο της καριέρας του. Στα 100 μ. πρόσθιο γυναικών, η 19χρονη Αμερικανίδα Λίλι Κινγκ επανέφερε τη χώρα της στην πρώτη θέση του βάθρου για το αγώνισμα μετά τη διοργάνωση του Σίδνεϊ.

Εκπλήξεις περιλάμβανε και ο τελικός του ομαδικού στην ενόργανη των ανδρών. Τον τίτλο του φαβορί είχε η Κίνα, αλλά η Ιαπωνία με «μαέστρο» τον Ουτσιμούρα, που άφησε για λίγο το κυνήγι των Pokemon GO, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε η Ρωσία, ενώ οι Κινέζοι έμειναν στην τρίτη θέση.

Οι ιππείς του ιππικού τριάθλου χάρισαν στη Γαλλία το πρώτο της μετάλλιο από το Ρίο. Επίκεντρο, όμως, του ενδιαφέροντος του αγώνα ήταν ο 60χρονος Μαρκ Τοντ, που αγωνιζόταν με τη Νέα Ζηλανδία. Ο ιππέας συμμετείχε στους 7ους Ολυμπιακούς Αγώνες της ζωής του, ενώ έχει κατακτήσει 2 χρυσά και 3 χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή