Yπόθεση Siemens: Πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων

Yπόθεση Siemens: Πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου όσον αφορά τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για τη Siemens, που είχε ως συνέπεια την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης, άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η πειθαρχική δίωξη εις βάρος των τριών ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αννας Ζαΐρη.

Η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από την κ. Δημητρίου για να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές παραβάσεις που τελέστηκαν από εισαγγελικούς λειτουργούς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών σχετικά με την προπαρασκευαστική διαδικασία και μέχρι να εισαχθεί η υπόθεση της Siemens στο ακροατήριο. Η κ. Θεοδωροπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απορρίψει το αίτημα μετάφρασης του βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens, καθώς οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι είχαν ήδη απολογηθεί, είχαν λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και το βούλευμα ήταν περιττό. Ο κ. Γεράκης συμφώνησε και ενέκρινε την απόρριψη του αιτήματος των αλλοδαπών, ενώ ο κ. Ντογιάκος, από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δηλαδή του εισαγγελικού λειτουργού που εποπτεύει όλες τις ενέργειες που τελούνται στην Εισαγγελία, δεν επέδειξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αναγκαία ειδική μέριμνα που απαιτούσε μια υπόθεση όπως είναι αυτή της Siemens.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τμήματα του βουλεύματος που είχαν ζητηθεί να μεταφραστούν δεν αφορούσαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, αλλά άλλον Γερμανό κατηγορούμενο, για τον οποίο έχει διαχωριστεί η δικογραφία, δηλαδή δεν θα δικαζόταν με τους υπόλοιπους. Επίσης, ως προς τον κατηγορούμενο Φάνη Λυγινό, επέδωσαν το παραπεμπτικό βούλευμα σε δικηγόρο που δεν τον εκπροσωπούσε.

Η πειθαρχική δίωξη κατά των εν λόγω εισαγγελικών λειτουργών θα κριθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή