Η Ιαπωνία, ο Σούπερ Μάριο και η τελετή λήξης του Ρίο

Η Ιαπωνία, ο Σούπερ Μάριο και η τελετή λήξης του Ρίο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο να ήταν θεαματική, όμως αυτό που «έκλεψε την παράσταση» δεν ήταν ούτε ο χορός, ούτε το τραγούδι. Ήταν ένας πρωθυπουργός.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, εμφανίστηκε χθες ντυμένος με τη στολή του αγαπημένου ήρωα ηλεκτρονικών παιχνιδιών -και ίσως του πιο διάσημου υδραυλικού- Σούπερ Μάριο. 

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού στην τελετή λήξης, για την παραλαβή της «σκυτάλης» των Αγώνων, είναι μόνο μια πρόγευση από όσα μέλλεται να ακολουθήσουν το 2020. 

Η Ιαπωνία είναι διεθνώς γνωστή για τις τεχνολογικές της καινοτομίες. Για τον λόγο αυτό, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του 2020 στοχεύουν να υλοποιήσουν κάποια πολύ φιλόδοξα τεχνολογικά σχέδια, που θα τονώσουν την οικονομία και θα ενθουσιάσουν τα πλήθη.

Το «όραμα» του 2020

«Ένα ρομπότ σε κατευθύνει στη θέση σου στο στάδιο, ενώ τεχνητοί μετεωρίτες περνούν πάνω από το κεφάλι σου. Στην αρένα, εκατοντάδες χορευτές ντυμένοι με παραδοσιακές ιαπωνικές φορεσιές εκτελούν εντυπωσιακές φιγούρες. Παρακολουθείς άναυδος, ενώ το application του Tokyo 2020 σου εξηγεί σε όποια γλώσσα επιλέξεις τι συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου». 

Ακούγεται σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως αυτό που θέλει να κάνει πραγματικότητα η Ιαπωνία μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις των διοργανωτών. 

Μένει μόνο να διαπιστώσουμε αν θα καταφέρει ο τεχνολογικός κολοσσός να συγκεράσει πραγματικότητα και φαντασία στο φουτουριστικό σύμπαν των επόμενων Ολυμπιακών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή