Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Στο πλαίσιο του 6oυ Athens Open Air Film Festival και του αφιερώματος «Shakespeare in the City», προβάλλεται σήμερα η ταινία «Ερρίκος ο 5ος» (Henry V, 1944) στον πεζόδρομο Δ. Αρεοπαγίτου. Στις 9.30 μ.μ.

• Ο μποέμ τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής, με το συγκρότημά του «Ανωτάτη Ζαμπετική», σε ελαφρά τραγούδια και βαριά λαϊκά με jazz διάθεση και ροκ άποψη στις «Νύχτες Αλληλεγγύης» του Φεστιβάλ Ρεματιάς. Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία Πολύδροσος Χαλανδρίου.

• Το μέταλ συγκρότημα Testament δίνει συναυλία σήμερα το βράδυ στο Gagarin 205. Θα παρουσιάσει υλικό από την πλούσια πορεία του μαζί με νέα τραγούδια. Λιοσίων 205.

• Το Bolivar υποδέχεται σήμερα τον Αμερικανό μουσικό από το Πουέρτο Ρίκο, Louie Vega. Aκτή Ηλίου, Λεωφ. Ποσειδώνος, Αλιμος.

• Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη videodance, ένα από τα νεότερα είδη, που συνδυάζει τον χορό με την τέχνη του βίντεο, με συμμετοχές κορυφαίων σύγχρονων εκπροσώπων του είδους – από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Ελβετία και την Ελλάδα. Σοφοκλή Βενιζέλου 27, Ηράκλειο.

• Εκθεση  με υλικό που αναφέρεται στην εποχή της ίδρυσης της Ερμούπολης (παλαιά βιβλία & εφημερίδες, φωτογραφίες, ενδύματα, αναμνηστικά κ.λπ.) εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Λυκείου Ελληνίδων. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 190 χρόνια από την ονοματοδοσία της Ερμούπολης.

• Η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και τη Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, παρουσιάζεται στο υπαίθριο θέατρο Αιγιαλείας Γ. Παππάς στις 9 μ.μ.

• Στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης παρουσιάζουν ένα νέο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Παίζουν, επίσης, ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάις, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών. Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.

• Στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται έως τις 9 Σεπτεμβρίου (με υπέρτιτλους στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα) η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

• Ο τραγουδοποιός Παύλος Παυλίδης εμφανίζεται στις 27/8 στις 8 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife. Ενα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές. Το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευθεί, το Πάρκο δανείζεται για ένα διήμερο μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες. Ευριπίδου & Δοϊράνη, Καλλιθέα.

• Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique συνεχίζουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία με επόμενο σταθμό αύριο στα Στενά Ποταμού Νέστου – Γαλάνη Ξάνθης. Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, ενώνουν το παλιό με το καινούργιο.

• Η «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαρμαρινού παρουσιάζεται στις 28/8 στην Αρχαία Ολυμπία. Πρωταγωνιστούν οι Λένα Κιτσοπούλου, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Δροσάκη, Λένα Παπαληγούρα κ.ά.

• Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει το έργο του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου στις 28/8. Η σκηνοθεσία είναι του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Στάνκογλου, Χρίστος Στυλιανού, Νάντια Κοντογεώργη.

• Live του Σπύρου Γραμμένου αύριο το βράδυ στην αυλή της Ρότας. Στις 9.30 μ.μ., Σόλωνος 124.

• «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζεται στις 28/8 στις 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Το θεατρικό έργο του Μπομαρσέ έγινε πασίγνωστο, όταν ο Τζοακίνο Ροσίνι το διάλεξε για να το κάνει όπερα.

• Το επετειακό «10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας συνεχίζεται σήμερα και αύριο στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Σήμερα θα παρουσιαστούν χοροί από την Τουρκία, το Μπανγκλαντές, το Μεξικό, την Κορέα. Στις 7.30 μ.μ.

• Η έκθεση του διεθνούς βραβείου φωτογραφίας «Prix Pictet» με τίτλο «Disorder» (Αταξία) φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζει έργα των 12 διακριθέντων φωτογράφων απ’ όλο τον κόσμο. Λεωνίδου και Μυλλέρου.

• Ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame» παρουσιάζεται στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου. Εξι καλλιτέχνες εκθέτουν έργα με κοινό θέμα την αναπαράσταση της ανθρώπινης μορφής.

• Με τους Valerie’s Bones, Drunk Jackals, Αντώνη Αγγελίδη, Breath after coma, The Mongrelettes, DUSK, Echo train, Cyanna Mercury, Bazooka και άλλα γκρουπ συνεχίζεται σήμερα το Ziria Music Festival 2016, στα Τρίκαλα Κορινθίας.

• Τον καινούργιο τους δίσκο με τίτλο «5 χειμώνες, 6 καλοκαίρια» μαζί με τραγούδια από τις μέχρι τώρα δισκογραφικές δουλειές τους παρουσιάζουν αύριο το βράδυ ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Ματούλα Ζαμάνα στα Φάρσαλα. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή