Εντονη δυσφορία στις Βρυξέλλες για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

Εντονη δυσφορία στις Βρυξέλλες για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δίωξη του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Γεωργίου και συγκεκριμένα οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την υπόθεση, έχουν δημιουργήσει μια έντονη δυσφορία στις Βρυξέλλες και το θέμα να παίρνει διαστάσεις για δεύτερη εβδομάδα.

Χθες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης δεν αναφέρθηκε μόνο αυστηρά στην υπόθεση, αλλά τόνισε πως η Επιτροπή εδώ και καιρό υπογραμμίζει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης και πως μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η ανάγκη «αποπολιτικοποίησης της ελληνικής διοίκησης».

Στις Βρυξέλλες η αίσθηση είναι ότι η υπόθεση αυτή έχει έντονα πολιτικό χαρακτήρα δίωξης, τη στιγμή που ο κ. Γεωργίου ακολουθούσε κανόνες και διαδικασίες της Ε.Ε.

Συγχρόνως, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως η Επιτροπή «δεν σχολιάζει εθνικές νομικές διαδικασίες», ωστόσο σημείωσε ότι η Κομισιόν ανησυχεί για τις αναφορές σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αμφισβητούν την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ. «Η Eurostat και η Επιτροπή είναι οι αρμόδιες αρχές», επισήμανε ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε ότι τόσο στην επιστολή, όσο και στις δηλώσεις της επιτρόπου Απασχόλησης, Μ. Τίσεν, την περασμένη Τετάρτη, υπογραμμίζεται ότι η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων της περιόδου 2010-2015 είναι «υπεράνω κάθε αμφιβολίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή