Δίκη ΧΑ: «Να τιμωρηθούν οι ένοχοι» ζητά το θύμα της επίθεσης

Δίκη ΧΑ: «Να τιμωρηθούν οι ένοχοι» ζητά το θύμα της επίθεσης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 στο Πέραμα ζήτησε από το δικαστήριο ο Αιγύπτιος ψαράς Εμπάρακ Αμπουζίντ καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Δεν ζήτησα παρά μόνο το δίκαιο από το δικαστήριο. Ό,τι αποφασίσει… », είπε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων. 

«Δεν θα δεχόμουν λεφτά ποτέ…» απάντησε ο μάρτυρας στις επίμονες ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με το εάν επιχείρησαν να του δώσουν χρήματα μετά την επίθεση προκειμενου να μην προχωρήσει η υπόθεση.

Ο μάρτυρας αναφερόμενος στην επίθεση επανέλαβε πως «αν πίστευαν οτι είμαι ζωντανός δεν θα είχαν φύγει…» προσθέτοντας πως σκοπός τους ήταν «να σκοτώσουν ανθρώπους. Αφού χτύπησαν εμένα προσπάθησαν να συνεχίσουν κάτω…». Μιλώντας δε για επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην Ελλάδα εξέφρασε την πεποίθηση πως γίνονται από τη Χρυσή Αυγή.

Αίτημα για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση κατηγορουμένων και από άλλες υποθέσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι μάρτυρες στη διαδικασία αναγνώρισης όσων φέρονται να εμπλέκονται  στην υπόθεση της άγριας επίθεσης σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα, υπέβαλε η υπεράσπιση. 

«Πρέπει να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων» τόνισε συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση τονίζοντας απευθυνόμενη στο δικαστήριο «να καλέσει το δικαστήριο σας και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ή άσχετα πρόσωπα που θα αναμιχθούν με τους συγκεκριμένους. Αυτό θα συμβάλει στη διακρίβωση της αλήθειας».

Η εισαγγελέας της έδρας συντάχθηκε με το αίτημα της υπεράσπισης προτείνοντας, μάλιστα, για να διευκολυνθεί η διαδικασία να κληθούν συνολικά 27 κατηγορούμενοι, από τις υποθέσεις της δολοφονίας Φύσσα και του ΠΑΜΕ.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή είπε πως δεν έχει αντίρρηση να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως δεν υπάρχει πρόθεση να «υφαρπάξει την αναγνώριση κάποιου που δεν ειναι ένοχος».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εδώλιο σήμερα κάθισε  ένας μόνο κατηγορούμενος από τους συνολικά  68 στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πάντως, στη  συγκεκριμένη υπόθεση είναι κατηγορούμενοι οι Αναστάσιος Πανταζής, κατά την δικογραφία πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Αγριογιάννης, Θωμάς Μαρίας και Μάρκος Ευγενικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή