Το ΤΑΙΠΕΔ διαψεύδει τον κ. Γαλιατσάτο

Το ΤΑΙΠΕΔ διαψεύδει τον κ. Γαλιατσάτο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορηματικά διέψευσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ τους ισχυρισμούς του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρου Γαλιατσάτου, περί απαλλοτριώσεων εκτάσεων για την επέκταση του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει ενημερωθεί ήδη με σχετική επιστολή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ότι «στον φάκελο της μελέτης ανανέωσης των Αποφάσεων Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΑΕΠΟ) του Αερολιμένα Κεφαλονιάς δεν περιλαμβάνεται κανένα έργο που να χρειάζεται επέκταση ή απαλλοτριώσεις σε χώρους εκτός των σημερινών ορίων του αεροδρομίου». Το ΤΑΙΠΕΔ υπενθυμίζει ακόμη ότι στην τεχνική έκθεση του Φακέλου Ανανέωσης ΑΕΠΟ με ημερομηνία Σεπτεμβρίου 2016 τονίζεται ότι «η περιγραφή του έργου του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς, του οποίου ζητείται η ανανέωση περιβαλλοντικών όρων, δεν περιλαμβάνει κανένα έργο που να χρειάζεται επέκταση ή απαλλοτριώσεις σε χώρους εκτός των σημερινών ορίων του αεροδρομίου, όπως αποτυπώνονται στους χάρτες και σχέδια του παραρτήματος του φακέλου ανανέωσης της ΑΕΠΟ του αεροδρομίου».

Οι όποιες περί του αντιθέτου αναφορές σε απαλλοτριώσεις, καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες που πρέπει να αναζητηθούν από τους πολίτες της Κεφαλονιάς, οι οποίοι είναι λογικό να έχουν αναστατωθεί από τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και τις δηλώσεις του περιφερειάρχη. Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος, είχε αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε αποκρατικοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ (Κασσιόπη, περιφερειακά αεροδρόμια κ.ά.). Για τα περιφερειακά αεροδρόμια, μάλιστα, κάλεσε τον λαό των Ιονίων Νήσων σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, στο οποίο όμως συμμετείχε περίπου το 4% των ψηφοφόρων της περιφέρειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή