Μητσοτάκης: Ωρα πολιτικής αλλαγής

Μητσοτάκης: Ωρα πολιτικής αλλαγής

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικό του «απεταξάμην» στα σενάρια που επενδύουν στη φθορά της κυβέρνησης και στη λογική του ώριμου (ή ακόμη και σάπιου) φρούτου είπε χθες στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ο Κυρ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για πολιτική αλλαγή και εκλογές, προκειμένου να ορθοποδήσει η χώρα. Ταυτόχρονα, απηύθυνε μήνυμα στα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε εκλογική εγρήγορση.

Σε μια ομιλία με ενωτικά και πατριωτικά στοιχεία και με επανειλημμένες αναφορές στον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή –ενώπιον δύο πρώην πρωθυπουργών και τριών πρώην προέδρων της Ν.Δ. (Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Καραμανλή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη)– ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το πολιτικό στίγμα για τη νέα περίοδο που εκκινεί με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ν.Δ., ανήμερα τη 42η επέτειο ίδρυσης του κόμματος. Αυτό συνίσταται στο αίτημα για εκλογές, προκειμένου, «να απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν», καθώς, όπως επανέλαβε, «κάθε μέρα που παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα αδυνατίζει, μικραίνει, εξασθενεί».

Η πολιτική αλλαγή είναι «επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση» για να ορθοποδήσει η χώρα, η ανάκαμψη περνάει μέσα από την εκλογική και ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαβρώσει θεσμούς, όπως η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, και να χτίσει «καθεστώς». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για κατάλυση βασικών αξιών του πολιτεύματος, ενώ μίλησε για «προβληματισμό και ανησυχία» που του προκαλεί η ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άφησε αιχμές για την καθυστέρηση της Δικαιοσύνης να αποφανθεί επί της συνταγματικότητας του νόμου Παππά, κάτι που, όπως είπε, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, και απηύθυνε μήνυμα προς τη Δικαιοσύνη ότι δεν επιτρέπεται άλλη καθυστέρηση.

Στην ομιλία του ενέταξε και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν που αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάννης και, εμμέσως πλην σαφώς, συνέδεσε τη «θεσμική και οικονομική κατρακύλα της χώρας» με παρόμοιες δηλώσεις, οι οποίες αποδεικνύουν ότι η απώλεια εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας έχει «δυστυχώς και γεωπολιτικές προεκτάσεις». Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η Ν.Δ. έχει τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα (συμφωνία αλήθειας) και έκανε και πάλι σαφή ανοίγματα σε πολίτες που δεν εμπιστεύθηκαν τη Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές επειδή πίστεψαν στη «φούσκα» του ΣΥΡΙΖΑ. Τους ζήτησε «να μας αξιολογήσουν, να μας συγκρίνουν, να μας εμπιστευθούν». Oπως τόνισε, «εμείς δεν θα υποσχεθούμε 100 πράγματα. Θα πούμε 10 και θα κάνουμε και τα 10». Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αφού ανέφερε ότι δεν υπάρχει πολιτική δύναμη στη χώρα που να εκφράζει τον νεοφιλελευθερισμό, έψεξε μάλιστα την κυβέρνηση ότι ανακαλύπτει «ψεύτικες» διαχωριστικές γραμμές και προκαλεί διχασμό. Αναφορά έκανε και στο ζήτημα του νόμου και της τάξης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με δακρυγόνα τους συνταξιούχους, αλλά με ασυδοσία τους «μπαχαλάκηδες» των Εξαρχείων.

Η δήλωση Μεϊμαράκη

Από την Πειραιώς δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο για τη χθεσινή δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με αφορμή την 42η επέτειο ίδρυσης της Ν.Δ., όπου σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι η κρίση «επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής και την εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα». Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη έλεγαν πως είναι πάγια θέση του τέως προέδρου της Ν.Δ. η ανάγκη συνεννόησης σε βασικά ζητήματα και ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης κάτι αντίστοιχο έκανε, κινούμενος σε «εθνική γραμμή» όταν συνάντησε προχθές τον Tούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα και χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικές» τις δηλώσεις Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή