Όλη η Ελλάδα στην… εκκίνηση

Όλη η Ελλάδα στην… εκκίνηση

8' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβουλευτείτε τη λίστα με τους σημαντικότερους καταγεγραμμένους αγώνες που θα διεξαχθούν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και ξεκινήστε την προετοιμασία.

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής

Μνήμης Νέας Σμύρνης

Επίπεδη κυκλική διαδρομή, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη. Στην αγωνιστική κατηγορία των 10 χλμ. συμμετέχουν επαγγελματίες αθλητές, ενώ στα 5 χλμ. και στους αγώνες των 2,5 χλμ. τρέχουν πολλοί αρχάριοι – συνολικά 4.000 αθλούμενοι.

Info: Νέα Σμύρνη, 2 Οκτωβρίου 2016,

http://neasmirnihistoricrun.gr

Poseidon Challenge

Νέα προσθήκη στη λίστα των πιο ωραίων δρομικών γεγονότων της Αττικής. Με εκκίνηση από το Σούνιο έμπειροι δρομείς τερματίζουν στο Λαύριο, τρέχοντας 21,1 χλμ., την περισσότερη ώρα δίπλα στη θάλασσα. Την ίδια ημέρα διεξάγονται αγώνες 10 χλμ. και 2 χλμ.

Info:Σούνιο, 2 Οκτωβρίου 2016,

www.poseidonchallenge.org

Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός

Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Στον μαζικότερο αγώνα δρόμου της βόρειας Ελλάδας συμμετέχουν φέτος 6.000 δρομείς. Η διαδρομή των 21,1 χλμ. είναι εύκολη και επίπεδη, κατά τα 2/3 παραθαλάσσια και προσφέρεται για ρεκόρ. Εκκίνηση με τη δύση του ηλίου από τη λεωφόρο Κουντουριώτου και τερματισμός στον Λευκό Πύργο. Το ίδιο βράδυ πραγματοποιείται «Δρόμος υγείας και δυναμικού βαδίσματος» 5 χλμ.

Info: Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2016,

www.thesshalfmarathon.org

Santorini Experience

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς ξεκινούν από το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με κατεύθυνση τα Φηρά και θέα τις μοναδικές εικόνες από το ηφαίστειο, την Καλντέρα, το Ημεροβίγλι, το Φηροστεφάνι και την Οία. Ο αγώνας των 5 χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα) απευθύνεται και σε αρχάριους, ενώ στους δύο αγώνες των 10 χλμ. και 15 χλμ. τρέχουν έμπειροι αθλητές.

Info: Σαντορίνη, 8 Οκτωβρίου 2016,

www.santorini-experience.com

3ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος

Επίπεδη διαδρομή 21,1 χλμ. περιμετρικά της Ξάνθης, με θέα τα βουνά. Προσφέρεται για ρεκόρ. Πλαισιώνεται από αγώνες των 5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά.

Info: Ξάνθη, 27 Νοεμβρίου 2016,

www.xanthirunners.gr

6ο Spetses mini Marathon

Ο πιο δημοφιλής αγώνας εκτός αστικού κέντρου. Η διαδρομή των 25 χλμ. είναι ένας πλήρης «φυσιολατρικός» γύρος του νησιού και προσελκύει έμπειρους δρομείς. Η διοργάνωση περιλαμβάνει κολυμβητικούς αγώνες και αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ. και 25 χλμ. Τα τελευταία χρόνια έχουν συμμετάσχει συνολικά περίπου 23.000 δρομείς από 20 διαφορετικές χώρες.

Info: Σπέτσες, 7-9 Οκτωβρίου 2016,

http://spetsesmarathon.com

5ο LadiesRun

Ο πιο δημοφιλής αγώνας γυναικών που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Οι διαδρομές των 10 χλμ. και 5 χλμ. θεωρούνται καλή προπόνηση ενδυνάμωσης πριν από τον Ημιμαραθώνιο ή τον Μαραθώνιο, αλλά δεν ενδείκνυνται για ρεκόρ. Τρέχετε ανάμεσα στα πεύκα και δίπλα στη θάλασσα, στη Βουλιαγμένη, ανάμεσα σε 1.100 αρχάριες και καταξιωμένες δρομείς. Μέρος από τα έσοδα συμμετοχής διατίθεται σε συλλόγους ευπαθών ομάδων γυναικών.

Info: Astir Palace, 16 Οκτωβρίου 2016,

www.ladiesrun.gr

34ος Μαραθώνιος ο Αυθεντικός

Το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Ελλάδας γιορτάζει φέτος 120 χρόνια και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 43.000 δρομείς από όλο τον κόσμο. Λόγω της ιστορίας του, αποτελεί πρόκληση για κάθε δρομέα. Πλαισιώνεται από αγώνες 10 χλμ. και 5 χλμ., δρόμο δυναμικού βαδίσματος και διαδρομές για παιδιά και Special Olympics.

Info: Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2016,

www.athensauthenticmarathon.gr

Παλαμήδειος Αθλος

Αγώνας για προχωρημένους δρομείς. Μοναδικός στο είδος του, καθώς ο αγώνας των 5 χλμ. ξεκινάει με ανάβαση των 999 σκαλοπατιών του Παλαμηδίου. Οι εγγραφές «κλείνουν» στους 300 δρομείς. Πλαισιώνεται από αγώνες 10 χλμ. και 3 χλμ.

Info: Ναύπλιο, 27 Νοεμβρίου 2016,

http://nafpliocastlerun.gr

34ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας

Εχει χαρακτηριστεί «το πιο γρήγορο 10άρι της Αθήνας». Και όχι άδικα: η διαδρομή των 10 χλμ. είναι εντελώς επίπεδη, ιδανική για όσους κυνηγούν νέο ρεκόρ. Ωστόσο, είναι κατάλληλη και για αρχάριους. Απευθύνεται μόνο σε ενηλίκους και το όριο συμμετοχής είναι 2.000 αθλητές. Εκκίνηση και τερματισμός στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Info: Ελληνικό, 27 Νοεμβρίου 2016,  

www.athenshealthrun.gr

Φιλίππειος Δρόμος 14,6 χλμ.

Με εκκίνηση από τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, περισσότεροι από 400 δρομείς τρέχουν σε μια ασφάλτινη επίπεδη διαδρομή που περνάει από το φράγμα Αλιάκμονα και τερματίζουν στο δημαρχείο Βέροιας. Πλαισιώνεται από αγώνα 1 χλμ.

Info: Ημαθία, 11 Δεκεμβρίου 2016,

http://dromeisveroias.blogspot.gr

4ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα

Εδώ συνήθως οι έμπειροι κάνουν ρεκόρ και οι «πρωτάρηδες» τερματίζουν χωρίς δυσκολία. Περισσότεροι από 600 δρομείς τρέχουν στο μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα, ακολουθώντας μια κυκλική διαδρομή 21,1 χλμ. που περνάει μέσα από χωριά της περιοχής. Διοργανώνονται παράλληλα αγώνες 5 χλμ., 10 χλμ. και 1 χλμ.

Info: Λακωνία, 14 Ιανουαρίου 2017

Μαραθώνιος Ναυπλίου (42.195 μ.)

Από τους πιο δημοφιλείς Μαραθωνίους της Ελλάδας, με 5.500 συμμετοχές. Είναι εύκολη και όμορφη διαδρομή, στο μεγαλύτερο μέρος της παραθαλάσσια, φτάνει μέχρι τον κόμβο της Αγίας Ελεούσας. Πλαισιώνεται από παράλληλους αγώνες των 21,1 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ. και συμμετοχική ημιμαραθώνια ποδηλατοδρομία.

Info: Ναύπλιο, 5 Μαρτίου 2017,

http://nafpliomarathon.gr

8ος Ημιμαραθώνιος Δίου

Πανέμορφη διαδρομή 21,1 χλμ. σε άσφαλτο, χωρίς ανηφόρες. Περνάει μέσα από πέντε χωριά και στο μεγαλύτερο μέρος της οι δρομείς έχουν θέα τον Ολυμπο. Εκκίνηση και τερματισμός στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου.

Info:Δίον, 5 Μαρτίου 2017

«Σταμόπουλος» Ημιμαραθώνιος

Τρικάλων

Από τους ελάχιστους μη κυκλικούς ημιμαραθώνιους της χώρας, ξεκινάει από την Καλαμπάκα και καταλήγει στα Τρίκαλα. Η διαδρομή των 21,1 χλμ. είναι σε άσφαλτο, ελαφρώς κατηφορική και ενδείκνυται για ρεκόρ. Συμμετέχουν 1.500 δρομείς, πολλοί καταξιωμένοι. Πλαισιώνεται από αγώνες 5 χλμ. και 1 χλμ.

Info: Τρίκαλα, 12 Μαρτίου 2017,

https://runningclubsdt.wordpress.com

6ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Εύκολη διαδρομή 21,1 χλμ. στις κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας, γι’ αυτό την προτιμούν δρομείς που θέλουν να συμμετάσχουν πρώτη φορά σε ημιμαραθώνιο. Εκκίνηση και τερματισμός γίνονται στην πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ημέρα διοργανώνονται αγώνες 5 χλμ. και 3 χλμ., καθώς και μια διαδρομή 1 χλμ. για ΑμεΑ.

Info: Αθήνα, 19 Μαρτίου 2017,

www.athinahalfmarathon.gr

12ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς τρέχουν μια διαδρομή 42,195 χλμ., από την Πέλλα, τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη Θεσσαλονίκη. Οι μεγάλες ευθείες και ο χαμηλός βαθμός δυσκολίας βοηθούν για ρεκόρ. Πλαισιώνεται από αγώνες των 10 χλμ., των 5 χλμ. και από μια παιδική διαδρομή 1 χλμ.

Info: Πέλλα, 2 Απριλίου 2017,

www.atgm.gr

Μαραθώνιος Κρήτης

Κυκλική και επίπεδη διαδρομή 42,195 χλμ., με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Δημοτική Αγορά Χανίων. Είναι «Μαραθώνιος για καλές επιδόσεις». Την ίδια ημέρα διοργανώνονται παράλληλοι αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ. και συμμετοχική μαραθώνια ποδηλατοδρομία.

Info: Χανιά, 9 Απριλίου 2017,

https://crete-marathon.gr

4ος Αυθεντικός Ημιμαραθώνιος

Μαραθώνα

Χαλαρή, επίπεδη διαδρομή 21,1 χλμ. στην ιστορική πεδιάδα του Μαραθώνα, με εκκίνηση και τερματισμό στις αθλητικές εγκαταστάσεις της αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου. Συμμετέχουν περίπου 2.000 δρομείς. Η διοργάνωση περιλαμβάνει επίσης αγώνα δρόμου 3 χλμ., σκυταλοδρομία ημιμαραθώνιου και αγώνα 1 χλμ. για παιδιά.

Info: Μαραθώνας, 23 Απριλίου 2017,

www.half-marathon.gr

8ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Γρήγορη και όμορφη διαδρομή 21,1 χλμ. Πέρυσι οι μισοί συμμετέχοντες ήταν δρομείς που λάμβαναν μέρος για πρώτη φορά σε ημιμαραθώνιο. Την προτιμούν, όμως, και όσοι κυνηγούν ρεκόρ. Εκκίνηση και τερματισμός γίνονται στη Μαρίνα Φλοίσβου. Η διοργάνωση περιλαμβάνει άλλους 7 αγώνες.

Info: Φάληρο, 23 Απριλίου 2017,

www.poseidon-athenshalfmarathon.com

3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Εύκολη διαδρομή 21,1 χλμ., επίπεδη και παραθαλάσσια, ιδανική για ρεκόρ. Εκκίνηση και τερματισμός στην παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Παράλληλοι αγώνες 3 χλμ. (23ος Δρόμος Υγείας) και 500 μ.

Info: Βόλος, 29 Απριλίου 2017,

http://sdyvolou.blogspot.gr

 

Τρέξε χωρίς τερματισμό

Είναι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και διαρκεί 50 ώρες. Η διαδρομή είναι κυκλική των 1.000 μ., μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να τρέχετε ή να περπατάτε, μια και σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων και συλλόγων.

Info: Θεσσαλονίκη, Μάιος 2017,

www.nofinishrun.org

Lighting up Athens

Περίπου 3.000 αρχάριοι και έμπειροι δρομείς τρέχουν φορώντας έναν φακό στο κεφάλι και ακολουθώντας μια εύκολη διαδρομή 5 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές διατίθεται σε κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων.

Info: Ιούνιος 2017, Αθήνα,

www.lightingupathens.gr

Lake Night Run

Νυχτερινός παραλίμνιος αγώνας σε μια όμορφη διαδρομή 21 χλμ. Είναι από τους ταχύτερους ημιμαραθώνιους. Πλαισιώνεται από παράλληλο αγώνα 5 χλμ.

Info: Ιωάννινα, 22-23 Iουλίου 2017,

www.lakenightrun.gr

Γύρος λίμνης Ιωαννίνων

Μοναδική επίπεδη διαδρομή 30 χλμ. γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα. Θεωρείται ο καλύτερος αγώνας προετοιμασίας για τον Μαραθώνιο, διότι καλύπτει απόσταση 30 χλμ. Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται δρόμος δυναμικού βαδίσματος 3 χλμ. και αγώνας δρόμου 10 χλμ., ενώ την προηγουμένη αγώνες δρόμου 5 χλμ. και 1 χλμ., για αρχάριους, γονείς με παιδιά και ΑμεΑ.

Info: Ιωάννινα, 16-17 Σεπτεμβρίου 2017,

www.ioanninalakerun.gr

Βίκος street Relays

Σκυταλοδρομίες σε διάφορες πόλεις (Καβάλα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Πάτρα, Γλυφάδα, Πειραιάς και Περιστέρι) που απευθύνονται σε όλους. Το μεγαλύτερο μέρος από τα έσοδα διατίθεται σε κοινωφελή ιδρύματα.

Info: www.vikos.relays.gr

Navarino Challenge

Αγώνες 5 χλμ., 10 χλμ. ή 21 χλμ. σε μια πανέμορφη διαδρομή με πολλές εναλλαγές: ανηφόρες και κατηφόρες, άσφαλτο αλλά και χωμάτινους δρόμους, μέσα στη φύση της Μεσσηνίας, στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και περιμετρικά της λίμνης Διβαριού. Εκκίνηση και τερματισμός στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino. Φέτος, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.100 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από 17 χώρες. Περιλαμβάνει και παιδικό αγώνα 1 χλμ.

Info: Σεπτέμβριος 2017, Μεσσηνία,

www.navarinochallenge.com


ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

Off Trail Parnassos

Εμπειροι δρομείς τρέχουν 24,5 χλμ. στον δυτικό Παρνασσό, σε λιβάδια, ελατοδάση, δασωμένες ρεματιές και χωματόδρομους. Παράλληλα με τη μεγάλη διαδρομή πραγματοποιούνται αγώνες των 10,5 χλμ. και του 1,5 χλμ.

Info: Παρνασσός, 9 Οκτωβρίου 2016,

http://offtrail.miliascamps.gr

Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους

Παρανεστίου

Τριήμερη διοργάνωση ορεινών αγώνων. Πολλοί δρομείς βουνού με μεγάλη πείρα αναζητούν τα όριά τους στους αγώνες των 162 χλμ. και των 110 χλμ. Για δρομείς που θέλουν να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία από αγώνες βουνού ενδείκνυνται η επίπεδη παραποτάμια διαδρομή των 10 χλμ. Περιλαμβάνει αγώνες για παιδιά και ΑμεΑ.

Info: Δράμα, 16 Οκτωβρίου 2016,

http://paranestivft.com

3ος Μετεωρίτικος Δρόμος

Δρόμος αντοχής 22 χλμ., για δρομείς βουνού, σε μονοπάτια στη σκιά των βράχων. Οσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τους ορεινούς αγώνες μπορούν να τρέξουν στον αγώνα των 6 χλμ. μέσα στην πόλη της Καλαμπάκας.

Info: Μετέωρα, 30 Οκτωβρίου 2016,

http://skam.gr

11ος «Χειμωνιάτικος Ενιπέας»

Απαιτητική διαδρομή 24 χλμ. για έμπειρους δρομείς βουνού. Το μεγαλύτερο τμήμα της αποτελείται από μονοπάτια, το ελάχιστο υψόμετρο είναι 235 μ. και το μέγιστο 1.041 μ. Εκκίνηση και τερματισμός γίνονται στο πάρκο Λιτοχώρου.

Info: Ολυμπος, 11 Δεκεμβρίου 2016

Zagori Mountain Running

Ορεινοί αγώνες δρόμου αποστάσεων από 1 χλμ. έως 80 χλμ., με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας. Ολες οι διαδρομές διασχίζουν 9 από τα 46 χωριά του Ζαγορίου, πέτρινα γεφύρια και ειδυλλιακές τοποθεσίες.

Info: Ζαγόρι, 21-23 Ιουλίου 2017,

http://zagorirace.gr

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή