Ανω κάτω ο WADA μετά τις επιθέσεις χάκερ

Ανω κάτω ο WADA μετά τις επιθέσεις χάκερ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αλλοιώσεις στοιχείων των αθλητών κατηγορεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ τη ρωσική ομάδα χάκερ που δημοσιοποίησε στον κυβερνοχώρο λίστες με ονόματα πρωταθλητών, ύποπτων για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο WADA με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι παραβιάστηκαν τα αρχεία του και ζητεί από τους αθλητές να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία.

Ολα άρχισαν πριν από περίπου ένα μήνα. Οι Ρώσοι χάκερ, γνωστοί ως «Fancy Bear» και ΑΡΤ28, δημοσιοποίησαν αρχεία, σύμφωνα με τα οποία ολυμπιονίκες όπως η Σιμόν Μπάιλς (γυμναστική), Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς, Ραφαέλ Ναδάλ (τένις) κ.ά. χρησιμοποιούσαν απαγορευμένες ουσίες εν γνώσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ. Στόχος τους, όπως ανακοίνωσαν, ήταν το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και ο «καθαρός» αθλητισμός. Σύμφωνα με εκπροσώπους του WADA, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα αντιντόπινγκ, μέσα από ένα πρόγραμμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και οι επιθέσεις έγιναν σε αντίποινα για τις έρευνες του οργανισμού σχετικά με την κρατική χορηγία ντόπινγκ στη Ρωσία.

Τα αρχεία του συστήματος αντιντόπινγκ περιλάμβαναν εμπιστευτικά ιατρικά δεδομένα, τα οποία οι ιθύνοντες του WADA πιστεύουν ότι έχουν αλλοιωθεί. Στον λογαριασμό υπήρχαν στοιχεία για εξαιρέσεις αθλητών λόγω θεραπευτικής χρήσης κ.ά. «O WADA, κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπίστωσε ότι τα στοιχεία που δημοσίευσε η ομάδα των χάκερ δεν είναι ίδια με αυτά του συστήματος. Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να επικοινωνήσουν με τον οργανισμό για να ελεγχθούν τυχόν ανακρίβειες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του WADA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή