Ρύθμισαν τις οφειλές τους προς την ΕΥΔΑΠ 32.000 νοικοκυριά

Ρύθμισαν τις οφειλές τους προς την ΕΥΔΑΠ 32.000 νοικοκυριά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 32.000 νοικοκυριά έχουν μέχρι στιγμής ρυθμίσει τις οφειλές τους προς την ΕΥΔΑΠ, ενώ ακόμα 6.000 εντάχθηκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο της εταιρείας. Το πρόγραμμα διακανονισμού λήγει στο τέλος του μήνα, έχοντας μέχρι στιγμής φέρει 10 εκατ. ευρώ στα ταμεία της.

Οπως ανακοίνωσε χθες η ΕΥΔΑΠ, μέχρι στιγμής 32.873 νοικοκυριά εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών. Από τα 30 εκατ. ευρώ οφειλών που έχουν διακανονιστεί, το ήμισυ προέρχεται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ το συνολικό ποσό που έχει εισπραχθεί μέσω του προγράμματος είναι 10 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των προσαυξήσεων που έχουν διαγραφεί λόγω ένταξης στις ρυθμίσεις του προγράμματος αγγίζουν το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ. Γενικά, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών πελατών έως το τέλος Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται πλέον στα 100 εκατ. ευρώ από 130 εκατ. ευρώ. Επίσης, σχεδόν 6.000 νοικοκυριά εντάχθηκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, που προβλέπει τουλάχιστον 6 κυβικά νερού δωρεάν ανά τρίμηνο σε κάθε νοικοκυριό με δύο μέλη και αύξηση των δωρεάν κυβικών από τρία μέλη και άνω.

Η ΕΥΔΑΠ εκτιμά ότι η πορεία του προγράμματος είναι επιτυχής και με χθεσινή ανακοίνωσή της προτρέπει τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές να σπεύσουν έως το τέλος του μήνα (οπότε και λήγει το πρόγραμμα) να επισκεφθούν ένα από τα 12 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΥΔΑΠ και να ενταχθούν σε αυτό. «Πρόθεση και πάγια θέση της ΕΥΔΑΠ είναι ουδείς συμπολίτης να μη στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία. Σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρέχουμε δωρεάν την απαραίτητη ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τους», αναφέρει στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κ. Γιάννης Μπενίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή