Εγκαίνια στην οδό Ευριπίδου

Εγκαίνια στην οδό Ευριπίδου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακόμη πολιτιστικός χώρος έρχεται από αύριο Σάββατο να δώσει περισσότερη ορμή και ένταση στη διαρκώς αυξανόμενη καλλιτεχνική δραστηριότητα της πόλης. Στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου, μεταξύ Αιόλου και Αθηνάς, στον αριθμό 30 της οδού Ευριπίδου, άνοιξε χτες το Ε30, με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Βαγγέλη Τζερτζίνη.

Ο ανακαινισμένος βιομηχανικός χώρος των 200τ.μ, που ανήκει στην οικογένεια του φωτογράφου, στέγαζε παλιά μια βιοτεχνία έτοιμων ενδυμάτων. «Ολη η περιοχή ήταν γεμάτη με τέτοιες επιχειρήσεις, άλλες συρρικνώθηκαν και έκλεισαν λόγω της  ύφεσης», λέει ο κ. Β. Τζερτζίνης, που διατηρεί παράλληλα δημιουργικό γραφείο στον Πειραιά. Γιατί  αποφάσισε να επενδύσει στον πολιτισμό; «Νομίζω ότι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της γειτονιάς αλλά και ο ίδιος ο χώρος μού έδωσε την ιδέα, τη δύναμη και το θάρρος να προχωρήσω το εγχείρημα. Τον έβλεπα έτσι κλειστό και παρατημένο και το λυπόμουν. Και ήθελα να επενδύσω σε κάτι που έχει σε σχέση με πιο δημιουργικά επαγγέλματα, όπως το δικό μου».

Οι 45 φωτογραφίες του που εκτίθεται σήμερα στο Ε30 μιλούν για την ανάγκη απόδρασης από την σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας. Πότε άρχισε να ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία; «Είχε πέσει η κίνηση στο γραφείο. Και μια μέρα αποφάσισα, αντί να κάθομαι σε ένα  γραφείο και να περιμένω το τηλέφωνο να χτυπήσει, να βγω στους δρόμους με την φωτογραφική μου μηχανή. Ηταν μια ανάσταση. Η φωτογραφία στάθηκε η διέξοδος μου». Φαίνεται ότι η κρίση έχει την μαύρη, αλλά και την λευκή, την πιο φωτεινή πλευρά της, όπως οι ασπρόμαυρες εικόνες του καλλιτέχνη.

info: Sea(e)scapes of Greece, εγκαίνια : Σάββατο 15 Οκτωβρίου, 20:00, έως 30/10, Ε30 (Ευριπίδου 30, 210.4136.680).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή