«Δράση» κατά Τσακίρη, ζητά την παραίτησή του

«Δράση» κατά Τσακίρη, ζητά την παραίτησή του

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Δράση» εξέδωσε δελτίο τύπου σε έντονο ύφος, κατά του Δημήτρη Τσακίρη, διοικητή του ΟΑΕΕ, σε συνέχεια των δηλώσεών του όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία». 

Μάλιστα με την ανακοίνωσή της, η «Δράση» ζητά την παραίτηση του κου. Τσακίρη, αναφέροντας πως «δεν μπορεί να διαχειρίζεται τις εισφορές των ασφαλισμένων κάποιος που τους προτρέπει να φύγουν στη Βουλγαρία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Δράσης»:

«Ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης με κυνισμό και προκλητικότητα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση με την φορολογική και εισφοροδοτική πολιτική της εξωθεί τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις στη μετανάστευση. Αφού ομολόγησε την αποτυχία του, ο κ. Τσακίρης πρέπει πλέον να παραιτηθεί, καθώς είναι αδιανόητο να διαχειρίζεται τις εισφορές των ασφαλισμένων κάποιος που τους προτρέπει να φύγουν στη Βουλγαρία!

Φαίνεται ότι ο κ. διοικητής με το ελάχιστο βιογραφικό και η κυβέρνηση, αδυνατούν να καταλάβουν ότι η υφαρπαγή του πλούτου που δημιουργούν οι εργαζόμενοι για να τραφεί το αδηφάγο κράτος των ημετέρων, και η συνεπακόλουθη μετανάστευση των ικανών, οδηγούν νομοτελειακά στην συρρίκνωση των πόρων ολόκληρου του ασφαλιστικού συστήματος και στην εξαθλίωση όσων εξαρτώνται από αυτό.

Η Δράση έχει προτείνει ήδη από το 2012 την αναμόρφωση εκ βάθρων του ασφαλιστικού, με μία βασική σύνταξη για όλους από τον προϋπολογισμό και την απελευθέρωση πόρων που θα κατευθυνθούν στην ιδιωτική ασφάλιση, σε προσλήψεις από τις επιχειρήσεις και σε νέες επενδύσεις. Δυστυχώς, διαδοχικές κυβερνήσεις προσπαθούν χωρίς επιτυχία να σώσουν το υπάρχον, χρεοκοπημένο, μοντέλο – με θύματα κυρίως τους νεότερους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή