Τη Δευτέρα η νέα διάσκεψη για συγκρότηση ΕΣΡ

Τη Δευτέρα η νέα διάσκεψη για συγκρότηση ΕΣΡ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Η διάσκεψη ορίστηκε για τις πέντε το απόγευμα, όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική πρωτοβουλία ζήτησε από τον Νίκο Βούτση ο πρωθυπουργός, ο οποίος παράλληλα ζήτησε και η νέα νομοθετική πρωτοβουλία να είναι έτοιμη έως τη Δευτέρα, για να κατατεθεί μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

Aπό την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος σχολιάζοντας την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ,  είπε πως «είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός» και ζήτησε «να διασφαλισθεί ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο ΕΣΡ»

Μαξίμου: Τη Δευτέρα η ΝΔ θα αποσαφηνίσει τη στάση της

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει πως «τη Δευτέρα θα γίνει σαφές αν η ΝΔ ενδιαφέρεται για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ή για την διαιώνιση της αυθαιρεσίας».

Αναλυτικά, «αν, πράγματι, η ΝΔ υποστηρίζει πραγματικά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με τις πλήρεις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, δεν έχει παρά να σταματήσει το κρυφτό με τους θεσμούς και να προσέλθει, την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με διάθεση να συμβάλλει στην συγκρότησή του.

Οι υπεκφυγές και τα προσχήματα έχουν τελειώσει», επισημαίνει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και προστίθεται: «Η απόφαση του ΣτΕ είναι δεδομένη και μας δεσμεύει όλους, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Εκτός αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή