Η εντυπωσιακή Γαλλίδα σταρ τρίτης γενιάς

Η εντυπωσιακή Γαλλίδα σταρ τρίτης γενιάς

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ -ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Η 3η γενιά του Citroen C3 έρχεται να εντυπωσιάσει με τρεις βασικούς πυλώνες: τη ριζική σχεδίαση, την άνεση και την προηγμένη τεχνολογία, ενώ το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η εξατομίκευση.

Οδηγώντας το νέο γαλλικό supermini στους δρόμους της Βαρκελώνης συνειδητοποιήσαμε ότι αρκετά ισπανικά βλέμματα μαγνητίστηκαν από την προχωρημένη σχεδίασή του, που είναι αναμφίβολα ελκυστική και δανεισμένη από τη δοκιμασμένη συνταγή του μεγαλύτερου αδερφού, C4 Cactus. Τα εμπρός λεπτά φώτα ημέρας και το χρώμιο στη μάσκα του μοντέλου σχηματίζουν πολύ καλλιτεχνικά το λογότυπο της μάρκας. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το σημείο της 3ης κολώνας, όπου έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η οροφή αιωρείται, ενώ η τεχνολογία AirBumps (αεροθάλαμοι) υπάρχει προαιρετικά στο κάτω μέρος των θυρών. Στο πίσω μέρος, τα φώτα με 3D γραφικά θυμίζουν το DS 3.

Οι διαστάσεις του έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Εχει μήκος 3.996 mm (+55), πλάτος 1.749 mm (+21) και ύψος 1.474 mm (-50), με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.540 (+74) mm. Η καμπίνα του φιλοξενεί άνετα 5 ενήλικες, ενώ ο χώρος αποσκευών παραμένει υψηλός για την κατηγορία του, αφού ο όγκος του είναι 300 λίτρα.

Χρωματικοί συνδυασμοί

Εκτός όμως από το ευρύχωρο εσωτερικό, η νεανικότητα και η ευχάριστη ατμόσφαιρα είναι δύο στοιχεία που κάνουν την εμφάνισή τους στην καμπίνα του supermini. Tα υλικά είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ διατίθενται και πολλοί χρωματικοί συνδυασμοί για να προσαρμόζει ο καθένας το C3 του, ανάλογα με τα προσωπικά του γούστα. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής, από όπου χειρίζεσαι το σύστημα πολυμέσων, το ηχοσύστημα και τον κλιματισμό. Ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση, η οθόνη απεικονίζει τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορίας και τις δυνατότητες σύνδεσης μέσω iOS και Android συσκευών με τα συστήματα Apple CarPlay και MirrorLink αντίστοιχα.

Ενα νέο καινοτόμο σύστημα που φέρνει η Citroen για πρώτη φορά στο νέο C3 είναι και η ενσωματωμένη κάμερα πίσω από τον εσωτερικό καθρέφτη (Connected Cam), με την οποία μπορεί κανείς να φωτογραφίζει ή να βιντεοσκοπεί τη διαδρομή. Παράλληλα, μπορείς με ένα κουμπί να ανεβάζεις τις λήψεις σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στον βασικό εξοπλισμό του νέου C3 βρίσκεται φυσικά το ESP και 6 αερόσακοι, ενώ η ασφάλεια του Γάλλου αναβαθμίζεται με τα συστήματα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, αυτόματη προσαρμογή ταχύτητας, ειδοποίηση ξεκούρασης οδηγού κ.ά.

Κάτω από το καπό, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία επέλεξε να έχει δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου. Ο βασικός κινητήρας είναι ο 3κύλινδρος 1.2 PureTech των 82 ίππων και 118 Nm ροπής, καθώς και με 110 ίππους και 205 Nm ροπής με τη διαφορά ότι στη δεύτερη περίπτωση το μοτέρ εξοπλίζεται με turbo. Σε diesel υπάρχει ο 1.6 BlueHDi των 75 και 100 ίππων. Στάνταρ και σε όλες τις εκδόσεις έρχεται το χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ ο δυνατός 1.2 PureTech μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Το μοντέρνο και νεανικό Citroen C3 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα και οι τιμές εκκίνησης θα είναι τα 12.900 ευρώ για τα βενζινοκίνητα και 14.500 ευρώ για τις εκδόσεις diesel.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή