Ο Ντόναλντ Τραμπ αλλάζει την αμυντική και εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αλλάζει την αμυντική και εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιλογές προσώπων που κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ εκτιμάται ότι επιβεβαιώνουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, προσανατολίζοντας την αμυντική πολιτική, αλλά και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, προς μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στον Τραμπ, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, οπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το ΑΠΕ – ΜΠΕ. 

Ο πρόεδρος Ομπάμα συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον πριν από την 8η Νοεμβρίου προειδοποιώντας ότι ο Τραμπ στερείται της απαραίτητης ιδιοσυγκρασίας, αλλά και των προσόντων προκειμένου να ασκήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Από το Περού, όπου και πραγματοποίησε την τελευταία επίσκεψή του στο εξωτερικό, η οποία επισκιάστηκε από την απροσδόκητη προεδρική εκλογή του Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους Δημοκρατικούς να συνεργαστούν με τη νέα κυβέρνηση, τονίζοντας ωστόσο, ότι ως πολίτης θα ασκήσει κριτική στον Τραμπ στην περίπτωση που η διακυβέρνησή του προσβάλει τις αξίες τις οποίες υποστηρίζει.

Σε μία άλλη ιδιαιτερότητα του στιλ ηγεσίας που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι σχεδιάζει να ζήσει στο Λευκό Οίκο, αλλά η σύζυγός του Μελάνια, αλλά και ο 10χρονος γιος τους Μπάρον δε θα μετακομίσουν άμεσα. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα μετακομίσουν από τη Νέα Υόρκη στο Λευκό Οίκο «το συντομότερο δυνατό, μόλις (ο Μπάρον) τελειώσει το σχολείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή