Δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα και ένα στην Κω εξαγόρασε η Sani-Ikos

Δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα και ένα στην Κω εξαγόρασε η Sani-Ikos

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ξενοδοχειακός όμιλος Sani-Ikos προχώρησε στην εξαγορά τριών ξενοδοχείων, εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται στην Κέρκυρα και το ένα στην Κω.

Στην Κέρκυρα εξαγόρασε τις μονάδες Corfu Chandris και Dassia Chandris από την εταιρεία Ξενοδοχεία Χανδρή Α.Ε. Αντίστοιχα, στην Κω εξαγόρασε το παλαιό ξενοδοχείο Club Med Kefalos. Τα νέα ξενοδοχεία του ομίλου θα ανακατασκευασθούν πλήρως και θα λειτουργήσουν υπό το ξενοδοχειακό σήμα της Ikos Resorts. Tα δύο ξενοδοχεία της Κέρκυρας θα ανακαινιστούν και θα λειτουργήσουν ως ενιαία μονάδα δυναμικότητας 410 δωματίων, σουιτών και μπανγκαλόους τον Mάιο του 2018. Η νέα μονάδα 5 αστέρων στην παραλία της Δασιάς θα έχει την επωνυμία Ikos Dassia. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 110 εκατ. ευρώ.

Στην περιοχή Κέφαλο της Κω η επί σειρά ετών κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα Club Med Kefalos θα ανακαινισθεί πλήρως, θα επεκταθεί και θα λειτουργήσει ως Ikos Kefalos επίσης με 410 δωμάτια σουίτες και μπανγκαλόους την άνοιξη του 2019. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 90 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ομίλου η προσθήκη των δύο 5 αστέρων μονάδων στο δυναμικό του θα δημιουργήσει με την έναρξη της λειτουργίας τους 1.000 νέες θέσεις απασχόλησης.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου ύψους 50 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική για τη χειμερινή περίοδο 2016/17. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία της νέας παραθαλάσσιας ξενοδοχειακής μονάδας Sani Dunes 5 αστέρων δυναμικότητας 136 δωματίων και σουιτών, τρία εστιατόρια κ.ά. Το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη Ιουνίου 2017. Επίσης, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του 5 αστέρων ξενοδοχείου Sani Club με την προσθήκη νέων σουιτών με ιδιωτικές πισίνες, την ανακατασκευή των τζούνιορ σουιτών κ.ά. Παράλληλα, θα ολοκληρωθεί η τελευταία φάση του διετούς επενδυτικού σχεδίου για την πλήρη ανακαίνιση του συνόλου των 300 δωματίων του Ikos Oceania και τη προσθήκη νέων σουιτών με ιδιωτικούς κήπους.

Ετσι, οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου που είτε δρομολογούνται είτε βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι βασικοί μέτοχοι του ομίλου Sani-Ikos είναι οι κ. Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, L.P., ενώ στο νέο σχήμα συμμετέχουν η Goldman Sachs Asset Management, η Ηermes GPE, ο Μathieu Guillemin καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού. Ο όμιλος διοικείται από τους Σταύρο Ανδρεάδη, πρόεδρο, Ανδρέα Ανδρεάδη και Μathieu Guillemin, διευθύνοντες συμβούλους. Ο όμιλος έχει αποφασίσει την ανάπτυξη της αναγνωρισμένης αλυσίδας Sani και της εξελισσόμενης Ikos ως ανεξάρτητες ξενοδοχειακές ταυτότητες.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της εταιρείας Ξενοδοχεία Χανδρή Α.Ε. με αφορμή την πώληση των δύο ξενοδοχείων στην Κέρκυρα δήλωσε την πρόθεσή της να επενδύσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας των ξενοδοχείων πόλεων που ήδη διαθέτει. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η επένδυση ύψους 15 εκατ. δολ. που θα υλοποιήσει για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Metropolitan και η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τη Marriott International.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή