«The Grand Tour» κάπου στην έρημο της Καλιφόρνιας

«The Grand Tour» κάπου στην έρημο της Καλιφόρνιας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μ​​πορεί να χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος, μπόλικη μυστικοπάθεια και τελικά μερικά αργοπορημένα τρέιλερ, όμως τώρα πια η αναμονή έλαβε τέλος. Ο Τζέρεμι Κλάρκσον, μία από εκείνες τις μοναδικές παγκοσμίως τηλεπερσόνες που είτε τις λατρεύεις είτε τις μισείς, επέστρεψε με την παρέα του και βέβαια ένα σόου αυτοκινήτων που τόσο έλειψε στους φίλους των τεσσάρων τροχών. Και η αλήθεια είναι ότι επέστρεψε μάλλον θριαμβευτικά…

Για τους μη ενήμερους ένα σύντομο χρονικό: τον Μάρτιο του 2015 ο οργίλος Κλάρκσον είχε μια μικρή… διαφωνία με έναν από τους συνεργάτες του στο σετ του «Top Gear», την οποία και διάλεξε να επιλύσει με τις γροθιές. Ως φυσική συνέπεια η πολύχρονη συνεργασία του με το BBC έληξε, αφήνοντας έτσι στη μέση ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της βρετανικής τηλεόρασης. Ο συγκεκριμένος βέβαια ήταν δεδομένο πως δεν θα έμενε για πολύ στην ανεργία. Κι έτσι έγινε, αφού λίγους μόνο μήνες μετά ανακοινώθηκε η συνεργασία του –και μαζί των Τζέιμς Μέι και Ρίτσαρντ Χάμοντ– με το διαδικτυακό Amazon Prime για την παραγωγή ενός νέου, εξαιρετικά φιλόδοξου σόου, με θέμα πάντα το αυτοκίνητο. Στο μεταξύ βέβαια, το κανονικό «Top Gear» συνεχίστηκε στο ΒΒC, ωστόσο οι νέοι παρουσιαστές αποδείχθηκαν απλώς μέτρια υποκατάστατα του «αληθινού» σχήματος. Σχήμα το οποίο, σε γνήσιο στυλ Κλάρκσον, ήρθε κατά πάνω μας με ιλιγγιώδη ταχύτητα την προηγούμενη εβδομάδα, υπό τον τίτλο «The Grand Tour» και με έδρα κάπου στην έρημο της Καλιφόρνιας. Κι αν οι οικείες μορφές –και ατάκες– του γνωστού τρίο μας έβαλαν αμέσως στο κλίμα, ήταν ωστόσο φανερό πως η (οικονομική) κλίμακα έχει αλλάξει πολύ. Από την α λα «Mad Max» έναρξη με την κούρσα των οχημάτων στην εκτυφλωτική έρημο, μέχρι τη νέα πίστα δοκιμών και τα όσα προαναγγέλθηκαν για τη συνέχεια, φαίνεται πως το μπάτζετ των 150 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο φημολογούμενο δεν ήταν.

Το «The Grand Tour», πάντως, όπως άλλωστε φανερώνει και το όνομά του, δεν πρόκειται να εγκατασταθεί στην Αμερική. Αντιθέτως, το επόμενο επεισόδιο θα μεταδοθεί από το Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ ο γύρος της υφηλίου θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του σόου. Οι δε παρουσιαστές του, και ειδικά ο ανοικονόμητος Κλάρκσον, μιας και τώρα πια βρίσκονται υπό διαδικτυακή στέγη, μπορούν να είναι εξίσου «άτακτοι» και ορμητικοί με τα πανίσχυρα υπεραυτοκίνητα που συνηθίζουν να τεστάρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή