Δύο ντέρμπι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Δύο ντέρμπι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πολύ δυνατά ζευγάρια ανέδειξε χθες το μεσημέρι η κλήρωση της φάσης των 16 στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έφερε αντιμέτωπες –ξανά– την Μπάγερν Μονάχου με την Αρσεναλ και την Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα.

Τα άλλα ζευγάρια που αναδείχθηκαν στη Νιόν της Ελβετίας είναι Ρεάλ Μαδρίτης – Νάπολι, Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβερκούζεν, Πόρτο – Γιουβέντους, Μπενφίκα – Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι – Μονακό και Σεβίλλη – Λέστερ. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14/15 και 21/22 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 7/8 και 14/15 Μαρτίου.

Συνεπώς, για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια Αρσεναλ και Μπάγερν θα τεθούν αντιμέτωπες στον θεσμό και μάλιστα τρίτη φορά στα νοκ άουτ. Δηλαδή χτύπησε και πάλι η κακοτυχία των Λονδρέζων που τους φέρνει κατά κανόνα αντιμέτωπους στη φάση των 16 με ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, μολονότι φέτος ήρθαν πρώτοι στον όμιλο.

Ο Μάνουελ Νόιερ, τερματοφύλακας της Μπάγερν, έδειξε χθες να υπολογίζει ιδιαιτέρως την Αρσεναλ: «Είναι ισχυρή ομάδα, πιο ισχυρή τη στιγμή αυτή από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια» είπε.

Πρόωρος τελικός είναι για πολλούς το ζευγάρι της Παρί με την Μπάρτσα, αν και αμφότερες έχουν προβλήματα στα εγχώρια πρωταθλήματα φέτος. Οπως και στο Μπάγερν – Αρσεναλ είναι η τέταρτη φορά στην τελευταία πενταετία που οι δύο ομάδες θα είναι αντίπαλες, αλλά όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Μπάρτσα Γιόρδι Μέστρε, «δεν αποτελεί εγγύηση ότι τους αποκλείσαμε στο παρελθόν. Σου δίνει όμως μια κάποια αυτοπεποίθηση». Ο δε διευθυντής ποδοσφαίρου της Παρί, Πάτρικ Κλάιφερτ, πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, δεν έκρυψε ότι «αν μπορούσα, θα διάλεγα κάποια άλλη αντίπαλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή