Με ονομαστική ψηφοφορία και «πυρά» κατά ΝΔ απαντά ο Τσίπρας στις αντιδράσεις των θεσμών για τις παροχές

Με ονομαστική ψηφοφορία και «πυρά» κατά ΝΔ απαντά ο Τσίπρας στις αντιδράσεις των θεσμών για τις παροχές

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ονομαστική ψηφοφορία για το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου που ο ίδιος ανακοίνωσε, αλλά και με κατά μέτωπο επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας απαντά ο πρωθυπουργός και οι κύκλοι της κυβέρνησης στις έντονες αντιδράσεις των θεσμών στις εξαγγελίες του, που έχουν οδηγήσει σε «εμπλοκή» στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, μετά την πρώτη «κίτρινη κάρτα» του Βερολίνου, ακολούθησαν οι αντιδράσεις από ESM και Eurogroup, που ανακοίνωσαν ότι «παγώνουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, έως ότου ξεκαθαριστεί το «αποτύπωμα» που θα έχουν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από δημοσιονομικής άποψης.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, που νωρίτερα, σε δηλώσεις του είχε υποστηρίξει πως οι κινήσεις της κυβέρνησης βρίσκονται εντός του πλαισίου της συμφωνίας, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εξαπολύει πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

«Η ΝΔ, για μια ακόμη φορά, συντάσσεται με τους πιο ακραίους από τους δανειστές -με τη φωνή του ΔΝΤ. Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί και πάλι ,ως η πέμπτη φάλαγγα των δανειστών, που σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία, συντάσσεται και στηρίζει τις πιο ακραίες φωνές», συμπληρώνοντας: «Ζητιανεύει από τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ, εκλιπαρώντας για εξουσία, αδιαφορώντας για την κοινωνία που υποφέρει. Ο "πρόθυμος" κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο! Στην προσπάθειά του να αποτύχει η σημερινή κυβέρνηση ζητά ακόμα σκληρότερα μέτρα. Θα μείνει στην ιστορία ως ένας άλλος "Εφιάλτης". Δεν έχει καταλάβει ότι θα αποτύχει και θα χάσει γιατί ο λαός θα τον κρίνει στο τέλος της τετραετίας. Στα δύσκολα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ταυτιστεί με τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της λιτότητας».

«Η ΝΔ καλό θα ήταν να πει στους πολίτες ποια στάση θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Θα ψηφίσει υπέρ των φτωχών συνταξιούχων και κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου; Θα ψηφίσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, της κοινωνικής συνοχής και της σταθερότητας της χώρας;», διερωτάται.

Για μέτρα που κινούνται εντός μνημονιακών πλαισίων έκανε λόγο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ θετικότερη στάση συγκριτικά με τους υπόλοιπους θεσμους φάινεται πως τηρεί η Κομισιόν, με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί να τονίζει ότι δεν έχει μεν ολοκληρωθεί η εκτίμηση των μέτρων, αλλά να προσθέτει ότι οι όροι της συμφωνίας στο Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τις εξαγγελίες Τσίπρα.

Οι σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις ανέβασαν κατακόρυφα τους τόνους στη Βουλή, καθώς καταγράφηκαν και μάλιστα με έντονο τρόπο, οι πρώτες φωνές προβληματισμού από πλευράς της αντιπολίτευσης, μετά από την εμπλοκή που προκάλεσε στο πεδίο της διαπραγμάτευσης η προαναφερθείσα αντίδραση των Θεσμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή