Και τι δεν έχει… το Χαλάνδρι

Και τι δεν έχει… το Χαλάνδρι

15' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βρώμικο» σε μία από τις καθαρότερες καντίνες, σούπερ παγωτά από κορυφαίο τζελατιέρη, βιολογικά ροφήματα σοκολάτας, πάμπολλα κοκτέιλ από δεξιοτέχνες του είδους.

Βρίσκουμε, τίμιο φαγητό σε ταπεινά ταβερνεία, αλλά και λαμπερά πιάτα με αστέρι Michelin. Το Χαλάνδρι είναι καζάνι που βράζει τόσο δυνατά, που ενίοτε το φαγητό… κολλάει στον πυθμένα. Κάμποσες εφήμερες προτάσεις αναδύονται από το πουθενά και εξαφανίζονται εν μια νυκτί, πολλές επιχειρήσεις προσφέρουν μέτριου επιπέδου υπηρεσίες και προϊόντα, ρίχνοντας το συνολικό επίπεδο. Τρωγοπίναμε για μήνες στο Χαλάνδρι, ώσπου να επιλέξουμε την αφρόκρεμα της περιοχής.

Τop Choice!

image

Μπουλανζερί A la Grec

Κορυφαία foodie πρόταση της περιοχής! Ερχεσαι για μυζηθρόπιτες και φεύγεις με ανεβατά κουλούρια. Ξανάρχεσαι για τα τελευταία και δοκιμάζεις άψογα καλιτσούνια, ξερογλείφεσαι με τα τραγανά «δάχτυλα κυριών» και τελικά καταλήγεις με μια γαλατόπιτα ανά χείρας. Και αφού φύγεις, σκέφτεσαι: «Επρεπε να είχα πάρει κι ένα πιροσκί, ίσως και μια μικρασιάτικη πίτα ψημένη στο σάζι». Και ξαναγυρνάς. Ολα εδώ είναι καλοφτιαγμένα, με διαλεχτή πρώτη ύλη, για την οποία φροντίζουν οι δύο νησιώτες συνέταιροι, ο Ανδριώτης Γιάννης Πετρής και ο Λασιθιώτης Κωστής Κωστάκης. 

Αγ. Παρασκευής 65, Τ/211-01.22.071.

Τop Choice!

image

Ψωμί κι Αλάτι

Το εστιατόριο του τηλεοπτικού σεφ Γιάννη Λουκάκου, με τη μεταμοντέρνα διακόσμηση, προσφέρει νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας, με ευπρόσδεκτη, βατή δημιουργικότητα, σεφίστικες τεχνικές και πολύ προσεγμένη πρώτη ύλη. 

Πλ. Ελευθερωτών 8, Τ/210-68.48.178. Ανοιχτά Δευτέρα-Παρασκευή 20.00-00.00 και Σαβ/κο 13.30-17.00 και 20.00-00.00. Κόστος: περίπου 20€/άτομο χωρίς τα ποτά. 

Τop Choice!

Χαλκιαδάκης

Της Κρήτης τα άπαντα στη γνωστή αλυσίδα μίνι μάρκετ. Από στακοβούτυρο και τυρομάλαμα, απάκια και χαρουπάλευρο μέχρι σαλιγκάρια και ημιάγριες αγκινάρες. Στην εποχή τους θα βρείτε κρητικές ολόγλυκες μπανάνες, βουτυράτα αβοκάντο και αξίζει να κάνετε μια επιλογή από τις πολλές κρητικές γραβιέρες τους, για να δείτε πώς τα καταφέρνουν οι Κρητικοί, και είναι η μία καλύτερη απ’ την άλλη. 

Α. Παπανδρέου 68 και Παπανικολή, Τ/210-68.93.495. 

Λουκουμάδες με τα όλα τους

image

Melouk

Κοκτέιλ και λουκουμάδες στο πρωτοποριακό concept, που πολύ σύντομα απέκτησε το κοινό του. Καλοφτιαγμένα τα κοκτέιλ, ωραίοι και οι λουκουμάδες, με ευφάνταστη ποικιλία από συνοδευτικά. Δοκιμάστε με λευκή σοκολάτα, φιστίκια Αιγίνης και τσίλι. Εντονη μυρωδιά τηγανίλας στο εσωτερικό του μαγαζιού, προτιμήστε τον εξωτερικό χώρο για να απολαύσετε τον ασυνήθιστο συνδυασμό. 

Κολοκοτρώνη 5, Τ/210-68.24.600. 

image

Loukumami

Χρυσοτηγανισμένοι λουκουμάδες και οι αλλοδαπές παραλλαγές τους, όπως churros και beignets. Κλασικά σερβιρισμένοι, αλλά και με πολλά και ενδιαφέροντα συνοδευτικά, γλυκά αλλά και αρμυρά, σε καλαίσθητα κουτάκια για τον δρόμο ή και για ένα λαχταριστό πεσκέσι. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα beignets jazzy apple με κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης και καραμελωμένα μήλα. 

Κατσουλιέρη 6, Τ/210-68.24.001. 

Το σουσάδικο

Gaku

Το «καλό» σουσάδικο του Χαλανδρίου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον κινηματογράφο Αβάνα. Μίνιμαλ, μοντέρνο περιβάλλον, φτιάχνει καλής ποιότητας σούσι, σφιχτορολαρισμένα και με πρώτης τάξεως ψαρικά, εξ ου και οι ελαφρώς τσιμπημένες τιμές του. Θα βρείτε κι ένα μικρό izakaya μενού με γιαπωνέζικες λιχουδιές για παρεΐστικες μοιρασιές. Τέλεια ιδέα να δίνουν το σούσι και πακέτο για το σινεμά!  Ανοιχτά καθημερινά, μεσημέρι-βράδυ. Κόστος: από 5,50€ τα inside out rolls (8 τμχ.), από 3€ τα nigiri/sashimi (2 τμχ.), 4,5-11€ τα πιάτα του μενού izakaya.

Λυκούργου 4, Τ/210-67.53.884-5.

image

Evita Loves Cakes

Εχει ζυμώσει άπειρα κουλούρια κι έχει ψήσει τόσα κέικ η Εβίτα Παπαχαραλάμπους, που πλέον έχει αναγάγει το «άθλημα» σε επιστήμη. Τραγανά και βουτυράτα μπισκότα, και κέικ αφράτα και γευστικά. Φτιαγμένα με καλά υλικά, όπως πρώτης τάξεως βούτυρο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Δοκιμάστε μπάρες δημητριακών με βερίκοκο, οπωσδήποτε μπισκότα με ελαιόλαδο και το πολύ ωραίο υγρό κέικ πορτοκάλι. 

Καραολή και Δημητρίου 23Α, Τ/210-68.33.598.

 Βιολογική λαϊκή αγορά Χαλανδρίου

Στήνεται στη συμβολή των οδών Τυμφρηστού και Ιωαννίνων. Ησυχη και πολιτισμένη, όπως οι περισσότερες βιολογικές αγορές. Γεμίστε το καρότσι σας με τα καλά της εποχής. Αναζητήστε, μεταξύ άλλων, στον πάγκο του αρχιτέκτονα Γιώργου Τσιακούλια λίγα και καλά μανταρίνια, πορτοκαλολέμονα, ελαιόλαδο και ελιές ποικιλίας Μανάκι, και στον πάγκο της οικογένειας Χορμόβα από τη Φθιώτιδα κάτι υπέροχα μικρόσπερμα ρεβίθια, γευστικότατες φακές και φοβερό φιστίκι τύπου Αιγίνης. Δοκιμάστε το ανάλατο, που είναι άψητο. Γλύκισμα!


image

Prasino Biomarket για τα βιολογικά μας ψώνια

Επιλεγμένα βιολογικά προϊόντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Και ψυγείο με λίγα αλλαντικά και τυροκομικά κοπής. Επίσης, φρούτα, λαχανικά, φρέσκο και κατεψυγμένο βιολογικό κρέας και ψάρι. Ακόμα κι αυτά που δεν έχουν, μπορούμε να τα παραγγείλουμε και να μας τα φέρουν.

Λ. Πεντέλης 97, Τ/210-68.58.484, 210-68.58.639

Τop Choice!

image

Κίτσουλας ετών 70!

Στο ιστορικό μαγέρικο με τους φανατικούς θαμώνες όλων των ηλικιών συναντάμε μόνιμους κατοίκους και εργαζομένους των πέριξ, όλοι εμείς οι περαστικοί που λαχταράμε φαγάκι σπιτίσιο και αίσθηση οικογενειακής θαλπωρής. «Φέρε, βρε Μπουμπουλίνα (σ.σ.: η Μαρία, η μάχιμη και ακούραστη κόρη του Κίτσουλα), δύο μερίδες παστίτσιο και μία λαχανοντολμάδες». Αχ, αυτοί οι λαχανοντολμάδες τους, πόσες μερίδες να έχουν βγει από την πεντακάθαρη κουζίνα του Κίτσουλα; Το παστίτσιο τους είναι όνειρο, το αρνάκι φρικασέ δεν έχει ταίρι. Κάμποσα πιάτα έχουν καθημερινά, όλα ελληνικότατα και σχεδόν όλα πετυχημένα. Εξάλλου, μέχρι τις 5 οι πελάτες τους έχουν… γλείψει και τα ταψιά. Ανοιχτά καθημερινά 12.00-18.00, πλην Δευτέρας. Κόστος: 7€-15€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Φιλικής Εταιρείας 25, Τ/210-68.14.798. 

Τop Choice! 

image

Specialty καφέδες στο Nomad

Παρόλο που θα βρείτε μια αξιόλογη λίστα με ποτά, κοκτέιλ και ελληνικές μπίρες, εδώ το δυνατό χαρτί είναι οι specialty καφέδες, με μεγάλη εξειδίκευση τόσο στα χαρμάνια όσο και στον τρόπο παρασκευής – τα καβουρδίσματα γίνονται κάθε εβδομάδα σε light roast. Τελευταία λέξη της μόδας στον καφέ, ο παγωμένος φίλτρου, κρύας εκχύλισης, που γίνεται παχύρρευστος σαν λικέρ και βαθιά γευστικός. Country style αισθητική, με πρωτότυπη προσέγγιση ο χώρος, δείχνει ότι έχουν άποψη και στο interior design. •Ανοιχτά καθημερινά 08.00-02.00. Από 1,80€ ο εσπρέσο.

Θουκυδίδου 3, Τ/210-68.51.051. 

Τop Choice!

image

Botrini’s

Υψηλή κουζίνα από τον βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Εκτορα Μποτρίνι, που αναδεικνύει αριστοτεχνικά την καλοδιαλεγμένη ελληνική πρώτη ύλη σε πιάτα ευφάνταστα και value for money. Signature πιάτο οι παπαρδέλες με πάπια, τρούφα και κακάο Περού, εξαιρετική σύλληψη το «Σαν Καρμπονάρα από τη γη και τη θάλασσα»… Σέρβις και κάβα επιπέδου. Ανοιχτά: Τρίτη-Σάββατο 20.00-00.00. Κόστος: μενού ανακάλυψη 55€/άτομο, μενού «Οι Ρίζες μου» 70€/άτομο, μενού Degustation 95€/άτομο.

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 24B, Τ/210-68.57.323-4. 

Τα καθημερινά ψώνια

image

Φούρνος Ζαγοραίου – Ιδρύθηκε το 1934 κι έκτοτε ζυμώνει ωραία ποικιλία από ψωμιά. Ξεχώρισα το γευστικό μαύρο ψωμί γεμισμένο με δαμάσκηνα και το μεγάλο κουλούρι Θεσσαλονίκης, που φτιάχνεται σε σχήμα πετάλου, λεπτό και τραγανό. 

Α. Παπανδρέου 14, Τ/210-68.12.093. 

Πρατήριο Κουφόπουλου – Οι εκπατρισμένοι Ναξιώτες το τιμούν δεόντως! Αξιώτικα κατσικάκια και μοσχάρια, ΠΓΕ πατάτες, λικέρ Κίτρο, κ.ά. Κι από το τυροκομείο Κουφόπουλου τα άπαντα: αρσενικό, θηλυκοτύρι, κομμό, μελανοτύρι, κ.λπ. 

Εθν. Αντιστάσεως 18, Χαλάνδρι, 210-68.37.758. 

image

Ιχθυοπωλείο Φούρνοι Ικαρίας – Μεγάλη ποικιλία από φρέσκα, σπαρταριστά ελληνικά ψάρια και κάποια λίγα θαλασσινά. Αναλαμβάνουν το καθάρισμα αλλά και το φιλετάρισμα των ψαριών. 

25ης Μαρτίου 3, Τ/210-68.55.950. 

Μαγικό Παντοπωλείο – Σακιά ατέλειωτα με βότανα, βαζάκια αμέτρητα με μπαχαρικά, αλλά και επιλεκτικά, κάποια προϊόντα παντοπωλείου. Ο,τι χρειαστείτε σε μυρωδικό ή μπαχαρικό θα το βρείτε. 

Α. Παπανδρέου 81, Τ/210-68.39.590.

Τop Choice!

image

Solo Gelato, τελεία και παύλα

Αν δεν έχεις φάει παγωτό εδώ, δεν ξέρεις τι χάνεις. Χειροποίητο, βραβευμένο, από τον μετρ του είδους, τον ζαχαροπλάστη Νικόλα Χριστογεώργο. Το φιστίκι Σικελίας δεν έχει ταίρι, ονειρεμένο το παγωτό καρύδα και έξτρα μαστιχωτό το καϊμάκι. Η ποικιλία σε παγωτά είναι μεγάλη, η ποιότητα και οι γεύσεις από τις κορυφαίες στην Ελλάδα. Επίσης, νοστιμότατα κανόλι, affogato (εσπρέσο με μία μπάλα παγωτό) και έκτακτοι, specialty καφέδες Attibassi. 

A. Παπανδρέου 44, Τ/210-68.13.622. 

Τop Choice! 

image

Πρατήριο Καϊδαντζή

Αν σας αρέσουν τα γκερεμέζια (οι περίφημοι κατσικίσιοι κορμοί του τυροκομείου Καϊδαντζή), βρίσκεστε στην πηγή τους! Εξαιρετικά και τα υπόλοιπα καλούδια που παράγει η οικογένεια αποκλειστικά από πρόβειο γάλα στο τυροκομείο τους στο Μαρκόπουλο. Θα βρείτε και ανάλατο, αλλά ταυτόχρονα νόστιμο τυρί. Ζητήστε το από την περήφανη μαμά κ. Aννα Καϊδαντζή, που θα σας δώσει να δοκιμάσετε το τελευταίο δημιούργημα του τυροκόμου γιου της, του Ηρακλή, το εξαιρετικό άληστον σε διάφορες γεύσεις.

Α. Γκίνη 3, Τ/210-68.19.423. 

Food Truck Concept Store

Παρκαρισμένη στη Σωκράτους είναι εδώ και μερικούς μήνες η καντίνα του Γιώργου Γληνού. Εκλεκτοί ποντιακοί γκεζλεμέδες με φύλλο περέκ, με κορυφαίο αυτόν με γέμιση ρεβίθια και κάρι chana masala. Οι πιο παραδοσιακοί επιλέξτε με γέμιση φέτας και ωμών χορταρικών εποχής ή τον πικάντικο με παλαιωμένο μυτιληνιό κασέρι και βοδινό σουτζούκι Αδάνων. Και ένα νέο επί του πιεστηρίου: κυκλοφόρησε μόλις και γκεζλεμές με γέμιση πραλίνα φουντουκιού από τη Σκύδρα. Ανοιχτά Τρίτη-Πέμπτη, 12.00-01.00, Παρασκευή 12.00-02.00, Σάββατο 12.00-00.00, Κυριακή 18.00-00.00.

Σωκράτους 14, Τ/210-68.24.004.

Τα νοστιμότερα τυλιχτά

Τα τρία αδέρφια

Cult σουβλακερί/ψητοπωλείο του Χαλανδρίου, με νόστιμα κεμπάπ, ωραία τυλιχτά σουβλάκια παλαιού στυλ και πίτα σαν λουκουμά. Ο χώρος συμπαθητικός, λίγο πιο σύγχρονος μετά την τελευταία ανακαίνιση. Στο τέλος δοκιμάστε και το γαλακτομπούρεκό τους. Ανοιχτά καθημερινά 12.00-00.30. Τυλιχτά από 2€, καλαμάκι χοιρινό από 1,30€.

Λεωφόρος Πεντέλης 3, Τ/210-68.18.578.

 

 

Λεωφόρος Πεντέλης 3, Τ/210-68.18.578.


Καυτερός

Ο Καυτερός έχει φανατικό κοινό, που έρχεται εδώ και από μακρινές γειτονιές. Επιλέγουμε ανάμεσα σε καλαμάκι χοιρινό, καλαμάκι κοτόπουλο και κεμπάπ. Εμπειρο σουβλάκι για εκπαιδευμένους ουρανίσκους, λουσμένο με μια διαβολεμένα καυτερή σάλτσα με πολίτικες καταβολές. Οσοι δεν αντέχουν παίρνουν τη σαλτσούλα χώρια και προσθέτουν κατά βούληση. Ανοιχτά καθημερινά πλην Σαββάτου, 18.00-00.00. Τιμή τυλιχτού από 2,20€, καλαμάκι χοιρινό 1,40€.

Αγρινίου 5, Τ/210-68.46.366.

image

Chapeau

Bistro με ρομαντικό σκηνικό και μικρό μενού α λα φρανσέζ, με την επιμέλεια της σεφ Ντίνας Νικολάου. Τάρτες, ταρτίνες, κέικ, μπισκότα κι άλλες λιχουδιές που συνοδεύονται από καλό καφέ ή από κάποιο επιλεγμένο κρασί. Ελάτε επίσης και για το γαργαλιστικό του brunch: κροκ μαντάμ, πανκέικ, κις, κρουασάν, σαρλότ και άλλα πολλά! Ανοιχτά καθημερινά 10.00-02.00. Περίπου 6-8€ οι τάρτες, τα ορεκτικά και τα γλυκίσματα, 35-40€/άτομο για πλήρες γεύμα.

Σωκράτους 4Α, Τ/210-68.45.300. 

Το… διανυκτερεύον

Ο street food μουσακάς της Βελανιδιάς Αν δεν είναι η «Βελανιδιά» παράδειγμα εφευρετικότητας και μαγειρικής ευφυΐας, ποιος θα μπορούσε να είναι; Εχει άλλος τυλίξει τον μουσακά σε φύλλο, έχει κλείσει κανείς το παστίτσιο μέσα σε σφολιάτα και έχει ρολάρει το σπεντζοφάι έτσι που να τρώγονται στο χέρι, στην άκρη του δρόμου; Ω, ναι, μαγειρεύουν κανονικότατα τα φαγητά στο εργαστήρι τους στο Μαρούσι, τα κάνουν πίτες και τα ψήνουν στο κατάστημα του Χαλανδρίου καθημερινά. Εδώ καταλήγουν οι ξενύχτηδες της περιοχής και των πέριξ, από εδώ ξεκινούν αξημέρωτα για το μεροκάματο οι γνώστες. Εκτός από πίτα παστίτσιο, έχει και ατομική πίτσα ταψιού και τυρόπιτα κορυφαία! Το cult στέκι του Χαλανδρίου φημίζεται, επίσης, για το πεϊνιρλί του, αν και την τελευταία φορά που το δοκίμασα είχε προφανώς μείνει αρκετά στη βιτρίνα και η ζύμη του είχε πανιάσει. Λειτουργεί καθημερινά 24 ώρες. Πίτα μουσακάς 3,20€, ρολό σπεντζοφάι 2,60€, ατομική πίτσα 2,20€. 

Κ. Βάρναλη 1, Τ/210-68.25.533. 

Τop Choice!

The Local Pub: από τις καλύτερες της Ευρώπης

Εμπειρη παμπ, με πολύ μεγάλο αριθμό σε ψαγμένες draft (καμιά εικοσαριά), αλλά και δικής τους εισαγωγής εμφιαλωμένες μπίρες, μεταξύ των οποίων αρκετές ελληνικές μικροζυθοποιίες. Τακτικές νέες αφίξεις από Αγγλία, Αμερική και από όπου έχει καλή μπίρα, σύμφωνα με το αυστηρό κριτήριο του ιδιοκτήτη Φώτη Αναστασίου. Ροκ, σκα, πανκ χαμηλών τόνων ακούσματα, ατμοσφαιρικός χώρος στα πρότυπα μιας κλασικής εγγλέζικης παμπ. Οι αγγλοτραφείς και οι σκληροπυρηνικοί της μπίρας το ξέρουν ήδη! Non smoking area! Αν θέλετε να εντρυφήσετε στην πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία των imperial stouts ωριμασμένων σε βαρέλι, είστε στο σωστό μέρος.  Ανοιχτά καθημερινά 18.00-00.00. Pints από 3,50€.

Χαϊμαντά 25, Τ/6940-864.443.

Εχεις υπογλυκαιμία;

image

Sweet Spot

Ο,τι cupcakes ονειρευτείς! Γεύσεις που προσαρμόζονται ανάλογα με την εποχή και ακόμα: pops, μπισκότα, τρούφες και βεβαίως τα περίφημα και άκρως εντυπωσιακά αμερικανικά layer cakes. Δοκιμάστε τα red velvet και rainbow choco! 

A. Παπανδρέου 39, Τ/210-68.94.290. 

Mokpo – Creative cakes

Mokpo είναι μια… εύηχη πόλη της Βόρειας Κορέας, που έτσι, χωρίς λόγο, έδωσε το όνομά της στο ολοκαίνουργιο, βορειοευρωπαϊκού σχεδιασμού creative cake shop! Εδώ θα δοκιμάσετε υπέροχα cakes, treats, cookies, cupcakes, αλλά και lactose free και vegan επιδόρπια, με έμφαση στο περίτεχνο design τους: ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων και θεμάτων. Sculptured cakes με ελληνικές γεύσεις, από αγνά υλικά, είναι η ειδικότητά τους.

Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 8, Τ/210-68.38.859. 

image

Sweet Beirut – αεροπορικώς από τη Βηρυτό

Αυθεντικά λιβανέζικα γλυκίσματα σε ένα μαγαζάκι μια μπουκιά. Τα φίνα σιροπιαστά της Βηρυτού είναι αλλιώτικα από τα δικά μας, συναρπαστικά, ανάλαφρα, στεγνά, σούπερ τραγανά και ευωδιαστά. Καλά και τα νουγκά τους και τα μάλμπαν. Τσεκάρετε, επίσης, τους λιβανέζικους καφέδες, τους ξηρούς καρπούς, τις μαρμελάδες, τα εκλεκτά κρασιά και το παραδοσιακό τους απόσταγμα, το αράκ, ελαφρώς τραχύ σαν το ηπειρώτικο τσίπουρο. 

Εθν. Αντιστάσεως 20, Τ/210-68.29.800.

Επίσης, υποκαταστήματα των ζαχαροπλαστείων:

Fresh, Κ. Βάρναλη 60, Τ/210-68.96.240, και Παπανικολή 44, Τ/210-68.43.160.

Νανά Γιώτη, Παπανικολή 46, Τ/210-67.72.064.

Παπασπύρου, Αγ. Παρασκευής 115, Τ/210-68.42.278.

Τερκενλής, Παπανικολή 100-102, Τ/210-68.40.020.


Για… κοκτεϊλότσαρκα

Spiti Cocktail bar

Το αγαπημένο των ντόπιων. Στο βάθος μιας στοάς, σε μια ευρύχωρη αυλή, έχει ταγμένους οπαδούς που το γεμίζουν ασφυκτικά, απολαμβάνοντας από νωρίς καφέ και απεριτίφ, αλλά και καλοφτιαγμένα, δυνατά κοκτέιλ. Μικρός ο εσωτερικός χώρος, πιο χαριτωμένη και funky η αυλή του. Ανοιχτά καθημερινά 10.30-02.30. Κοκτέιλ από 7€.

Α. Παπανδρέου 9, Τ/210-68.33.677. 

image

Think Positive

Από εδώ ξεκίνησε η μόδα των κοκτεϊλάδικων στο Χαλάνδρι το 2002. Εχει γράψει την ιστορία του και συνεχίζει ως κλασικό ποτάδικο χωρίς φοβερά διακοσμητικά τεχνάσματα, με μια μεγάλη λίστα με δυνατά κοκτέιλ, αρκετά signature και, αν το ζητήσετε, και tailor made. • Γκίνη και Ασπ. Κανατσούλη 2, Τ/210-68.39.876. Ανοιχτά καθημερινά 18.00-02.00, Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 3. Κοκτέιλ από 8€.


Τop Choice! 

image

Theory Bar & More

Εκανε αίσθηση με την άφιξή του και παρέμεινε, δικαίως, στην κορυφή των κοκτεϊλάδικων της περιοχής. Είναι πάντοτε γεμάτο, παρόλο που βρίσκεται κρυμμένο στο βάθος μιας στοάς με έναν όμορφο κηπάκο. Εχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς ασυναγώνιστα κοκτέιλ από μια ομάδα έμπειρων μπαρτέντερ. Ακόμα θυμάμαι τη γεύση του πικάντικου Mr Ginger και του Taza de Jasmin με τεκίλα και αφρό γιασεμιού! Φέτος τη λίστα με τα κοκτέιλ επιμελούνται οι Αλέξης Σιμωνίδης, Γιώργος Μπάγκος και Λορέτα Τόσκα. Δυνατή η τετραλογία με τα Negroni τους. Ωραιότατα και τα συνοδευτικά finger food. Σερβίρουν επίσης καλοφτιαγμένα πρωινά. Ανοιχτά καθημερινά 10.00-02.00. Κοκτέιλ από 9€.

Πλάτωνος 14, Τ/210-68.01.633.

Στους πεζόδρομους στο κέντρο του Χαλανδρίου έχουν ξεφυτρώσει αρκετά κοκτέιλ μπαρ. Κάντε την περαντζάδα σας και σταθείτε για μερικά ενδιαφέροντα κοκτέιλ και καλά ποτά στα: White Monkey (Γρ. Γυφτοπούλου 6), Μαϊμού (Θουκυδίδου 7Α), El Rey Alobar (Θουκυδίδου 7), Mr Peacock (Κατσουλιέρη 7) ή, αν θέλετε κάτι off Broadway, επιλέξτε το Hide and Seek (Λ. Κηφισίας 250-254).


Για κρασί: Wine not?

Wine yes! Από τα πιο δυνατά wine bars εκτός κέντρου, με μεγάλη λίστα κρασιών, ανθρώπους με γνώση για το αντικείμενο, κάποιες ψαγμένες ετικέτες, τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα, σε έναν χώρο ατμοσφαιρικό και ευχάριστο. Ρόλο συνοδευτικού έχουν οι ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Ανοιχτά καθημερινά πλην Δευτέρας, 19.00-02.00. Ποτήρι κρασί από 4€.

Καλογρέζας 12, Τ/216-70.02.945.

image

Αλφα εις το τετράγωνο

Η Αλεξάνδρα και ο Αντώνης Ηλιόπουλος έχουν συγκεντρώσει διαλεχτά καλούδια από όλη την Ελλάδα. Και φιστικοβούτυρο Σερρών θα βρείτε, και φάβα Σκύρου θα ψωνίσετε. Κοντά στις γιορτές φέρνουν σεβρ από την Εύβοια. Εδώ είναι το μοναδικό σημείο σε όλη την Αθήνα όπου θα βρείτε και τα διάσημα πρόβεια γιαούρτια του Μπακογιάννη (του γνωστού γαλακτοπωλείου της Ηλιούπολης).

Μεταμορφώσεως 52, Τ/213-03.22.445. 

image

Chefi the Restaurant

Κέρδισε το στοίχημα και στέριωσε η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσσυβάκη στη μονοκατοικία που άλλαζε ενοίκους κάθε λίγο και λιγάκι. Η μαγειρική του, με ελληνική αφετηρία, αλλά διανθισμένη με διεθνή υλικά, έχει ενδιαφέρον, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, όπως για παράδειγμα στο ριζότο χωριάτικης σαλάτας. Δυνατό χαρτί τους τα γλυκά (άψογο το πειραγμένο τιραμισού), πολύ αξιόλογη και η λίστα με τα κρασιά. Ανοιχτά Τρίτη-Σάββατο 20.00-00.00. Κόστος 35-40€/άτομα χωρίς τα ποτά.

Περικλέους 31, Τ/210-68.15.774. 

Διεθνές Street Food

image

Butcher’s burger

Καλοφτιαγμένα μπέργκερ, σε φυσιολογικό, αλλά και υπερτολμηρό, οικογενειακό μέγεθος! Ωραίες πατάτες τηγανητές και καλοφτιαγμένες σαλάτες. Δοκιμάστε το Buffalo burger με μπιφτέκι από βουβαλίσιο κρέας από τη λίμνη Κερκίνης. Συμπαθέστατος ο χώρος. Κάνει και delivery. Ανοιχτά καθημερινά 13.00-12.00. Τιμή medium burger (100 γρ.) από 2,40€, large burger (200 γρ.) από 5,50€, XL burger (400 γρ.) από 8,90€ και XXXL burger (600 γρ.) από 14,60€, πατάτες 2,40€.

Αγίας Παρασκευής 17, Τ/210-68.90.500.

Αγοράζουμε κρεατικά

image

Κρεοπωλείο Αφοί Αποστολόπουλοι

Τα αδέρφια Δημήτρης, Θανάσης και Βασίλης Αποστολόπουλος ανακαίνισαν και εκσυγχρόνισαν το οικογενειακό κρεοπωλείο, που λειτουργεί από το 1980. Θα βρούμε κρέας από μοσχάρια και χοιρινά Καρδίτσας και Τρικάλων, ελληνικά κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής και βιολογικά, αλλά και ντόπιο μαύρο χοίρο και βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης. Φέρνουν και αμερικανικά μοσχάρια Black Angus, ενώ διαθέτουν και ψυγείο ξηρής ωρίμασης για σίτεμα 40-100 ημερών. Τσεκάρετε επίσης τα κρεοσκευάσματά τους και τη μικρή γκάμα από ελληνικά προϊόντα παντοπωλείου.  

Αγίας Βαρβάρας 61, Τ/210-67.55.322. 

Επίσης για κρέας από ελληνικές φάρμες:

Meatropolis, Καλογρέζης 35, Τ/210-68.13.081.

Κρεοπωλείο Παπαθανάσης, Α. Παπανδρέου 7, Τ/210-68.17.531.

Παπαζαρκάδας, Λ. Πεντέλης 20, Τ/210-68.53.087.


image

Μελισσότοπος όνομα και πράγμα

Επιλεγμένα μέλια από όλη την Ελλάδα, σε απευθείας σύνδεση με τους παραγωγούς, με πιστοποιητικά ελέγχου ποιότητας. Η ποικιλία ανέλπιστα μεγάλη. Τι να πρωτοδιαλέξετε; Εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις, αλλά πάντως εδώ υπάρχουν πλαστικά κουταλάκια και ανοιχτά δείγματα για δοκιμή επιτόπου. Ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα, δοκιμάστε το μεστό μέλι βελανιδιάς και το αρωματικό από πορτοκαλιά. 

Κ. Βάρναλη 2-4, T/211-41.05.005. 

Φαγητό και ζεστή σοκολάτα στην πλατεία

image

Petite fleur

Ενα από τα καλύτερα σοκολατάδικα στην Αθήνα. Ροφήματα ζεστής σοκολάτας που παρασκευάζονται αργά και υπομονετικά από σοκολάτα Valrhona και συνοδεύονται από χειροποίητα γλυκά (ωραιότατη η πασταφλόρα, έξοχο το carrot cake), σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Αυτό είναι το δεύτερο κατάστημα Petite Fleur που «άνθισε» και σε άλλες περιοχές, εντός και εκτός Αθηνών. Και βιολογικοί, καλοφτιαγμένοι καφέδες. Ανοιχτά καθημερινά 09.00-01.00. Κόστος από 5€ η σοκολάτα.

Πλ. Ελευθερωτών 2, Τ/210-68.14.825. 

image

Αγοραστός

Ζουμερά κεμπάπ, πολίτικες γεύσεις και κάποια νόστιμα μαγειρευτά ημέρας από την ελληνική κουζίνα, με «περιτύλιγμα» νεοταβέρνας, ρουστίκ και λίγο χοντροκομμένο σέρβις. Κορυφαίο πιάτο του ιδιοκτήτη Δημήτρη Αγοραστού είναι το τσιγαριαστό βετούλι με μεταξένιο πουρέ πατάτας που κάνει τατουάζ στη γευστική σου μνήμη. Ανοιχτά καθημερινά και μεσημέρι. Κόστος: 20-22€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Πλ. Ελευθερωτών 4, Τ/210-66.17.353.

Εδώ, το παλιό Χαλάνδρι

Καλοζύμης

Κλασική ταβέρνα με ζεστή, ρουστίκ σάλα και μια χαριτωμένη μεγάλη αυλή. Καταλαβαίνεις ότι πλησιάζεις πριν στρίψεις στη γωνία. Η τσίκνα δρα ορεκτικά! Σπέσιαλ ψητά της ώρας, παραδοσιακές εντράδες, καλοφτιαγμένα και νόστιμα φαγητά. Για όσους θέλουν το παϊδάκι α λα ελληνικά, δηλαδή ξεροψημένο. Κόστος: 20€/άτομο.

Αριστοτέλους 48, Τ/210-68.34.784. Ανοιχτά καθημερινά 13.00-01.30. 

Ιορδάνης

Κλασική αξία. Αγαπημένη ταβέρνα από το 1928, που προσφέρει ελληνική κουζίνα με σπεσιαλιτέ το μπιφτέκι σχάρας, το χοιρινό στη λαδόκολλα και την πικάντικη ψητή φέτα τους, που τραβάει μπόλικο κρασί. Ανοιχτά καθημερινά 11.30-01.30. Κόστος: 20€/άτομο.

Αγίας Παρασκευής 42, T/210-68.15.510. 

image

Μιχάλης

Ευγενικό, ανεπιτήδευτα οικείο σέρβις σε μια οικογενειακή ταβέρνα-στέκι για όσους νοσταλγούν το παλιό Χαλάνδρι. Απλά πράγματα, κλασικά: πατάτες, χόρτα, χωριάτικη, ψητά κρεατικά. Νόστιμο και ζουμερό το συκώτι σχάρας, αλλά το μπιφτέκι είναι άλλο πράγμα! Ψήνεται στα κάρβουνα και σερβίρεται λουσμένο με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα, να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Λόγος από μόνος του για να έρθεις στον Μιχάλη! Ανοιχτά καθημερινά και μεσημέρι, πλην Δευτέρας. Κόστος: 15€/άτομο.

Αριστοτέλη Βαλαωρίτου 20, Τ/210-68.15.166.

Μπάρμπα Θανάσης

Ενα κουτουκάκι επενδεδυμένο με ζεστό ξύλο και δυο-τρία επιμέρους δωμάτια είναι η ταβέρνα του Μπάρμπα Θανάση, που λειτουργεί εδώ και 80 χρόνια. «Παλαιάς κοπής» σέρβις, ευγενέστατο και εξυπηρετικό. Φαγητό απλό, αληθινό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε φοβερό κοκοράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι και ξερή μυζήθρα, και κατσικάκι λεμονάτο-λουκούμι με τηγανητές πατάτες. Το καλοκαίρι, κήπος μπροστά στη Ρεματιά. Ανοιχτά καθημερινά 19.00-01.00. Κόστος: 15€/άτομο.

Πάρνηθος 17, Τ/210-68.15.675.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή