Τσακαλώτος: Καμία απόφαση από Eurogroup για «πάγωμα» των μέτρων για το χρέος

Τσακαλώτος: Καμία απόφαση από Eurogroup για «πάγωμα» των μέτρων για το χρέος

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή συνέντευξη τύπου δίνει αυτή την ώρα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο προς τους εκπροσώπους των γερμανικών και διεθνών ΜΜΕ στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκινώντας τόνισε πως υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι να μην πάμε σε εκλογές ενώ επεσήμανε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορούσε να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

Παράλληλα υποστήριξε πως «θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει σύγκλιση απόψεων μεταξύ Ε.Ε. και ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους» και πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαθέτει αξιοπιστία τόσο απέναντι στους πιστωτές όσο και τον ελληνικό λαό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το Eurogroup δεν έχει λάβει κάποια απόφαση για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους».

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος υπερασπίστηκε το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει δέκατη τρίτη σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους τις γιορτές. «Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο θέμα. Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε», είπε,

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά της ώστε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης, εν μέσω νικών ή ισχυροποίησης λαϊκιστικών δυνάμεων σε εκλογές και σε δημοψηφίσματα. Ακόμη, επισήμανε ότι μπορεί να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμείνει σε νέες περικοπές (δημοσίων δαπανών, μισθών ή συντάξεων) που δεν προβλέπονταν μέχρι τώρα.

Το Eurogroup δεν έχει ακόμη λάβει καμιά απόφαση σχετικά με βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υπενθύμισε ο κ. Τσακαλώτος. Ο ίδιος επισήμανε πως η ελληνική πλευρά θα εξηγήσει στο EWG (EuroWorking Group) γιατί είναι απαραίτητη η χορήγηση του ποσού αυτού στους χαμηλοσυνταξιούχους και έκρινε πως κάθε λογικός άνθρωπος θα δει την ανάγκη η κυβέρνηση να αντιδράσει στις ανάγκες των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή