H Μέρκελ συντετριμμένη στον τόπο της τραγωδίας (ΦΩΤΟ)

H Μέρκελ συντετριμμένη στον τόπο της τραγωδίας (ΦΩΤΟ)

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έδωσε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βερολίνο, που άφησε πίσω του 12 νεκρούς, πάνω από 50 τραυματίες και τη χώρα σε κατάσταση σοκ.

«Αυτό το έγκλημα θα διαλευκανθεί και οι δράστες θα τιμωρηθούν με τα σκληρότερα μέτρα που προβλέπει ο νόμος. Η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη, είμαι απογοητευμένη, σοκαρισμένη και πολύ λυπημένη για τα όσα συνέβησαν χθες στο Βερολίνο. Ολόκληρη η χώρα στέκει ενωμένη θρηνώντας», δήλωσε η κ. Μέρκελ, η οποία εμφανίστηκε ντυμένη στα μαύρα σε ένδειξη πένθους.

«Πρέπει να λειτουργούμε με την υπόθεση ότι το χθεσινό συμβάν ήταν τρομοκρατική επίθεση. Θα ήταν ιδιαιτέρως απεχθές εάν ο δράστης αποδειχθεί πως ήταν μετανάστης», προσέθεσε. 

«Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε τον φόβο να μας παραλύσει», ανέφερε η γερμανίδα Καγκελάριος που μετά την συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας, φανερά συντεντριμμένη. 

Το πρωί της Τρίτης η Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικάνο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σχετικά με την επίθεση: «Ο πρόεδρος Ομπάμα διαβεβαίωσε την γερμανίδα Καγεκλάριο πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τη Γερμανία στις έρευνες», ανέφερε εκπρόσωπος τύπου της Καγκελαρίας.

H Μέρκελ συντετριμμένη στον τόπο της τραγωδίας (ΦΩΤΟ)-1
H Μέρκελ συντετριμμένη στον τόπο της τραγωδίας (ΦΩΤΟ)-2
H Μέρκελ συντετριμμένη στον τόπο της τραγωδίας (ΦΩΤΟ)-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή