Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο για διατάξεις, με τις οποίες «πλήττεται η οικονομική ελευθερία και δραστηριότητα, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, εξαφανίζεται κάθε μορφή ανταποδοτικότητας στις εισφορές και ουσιαστικά καταδικάζονται σε δήμευση οι φαρμακοποιοί».

«Τις αποφάσεις αυτές, που τις "φύλαγαν" ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά, καθώς και κάθε άλλη σχετική πράξη που τυχόν εκδοθεί, έχουμε αποφασίσει να τις προσβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σημειώνοντας ότι «τα μέτρα πλήττουν ιδιαίτερα τον κλάδο μας, ο οποίος λόγω της φύσεως των εργασιών του (τιμολόγια προς ΕΟΠΥΥ) αδυνατεί να φοροδιαφύγει και γι' αυτό τιμωρείται».

Ο ΠΦΣ τονίζει ότι προχωρά στη σύνταξη των δικογράφων, «τα οποία και θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τα οποία θα επιδιωχθεί η ακύρωση των σχετικών αποφάσεων (που με νομικίστικα τερτίπια έχουν βαφτιστεί ως εγκύκλιοι, προκειμένου να τεθεί εν αμφιβόλω η δυνατότητα προσβολής τους) και η παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας».

Επίσης, δηλώνει ότι θα αγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδας, ενάντια στις διατάξεις «που παραβιάζουν τα δικαιώματα των φαρμακοποιών, που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή