Η ΜΕΤΚΑ ξεκινάει την κατασκευή μονάδας ενέργειας στην Γκάνα

Η ΜΕΤΚΑ ξεκινάει την κατασκευή μονάδας ενέργειας στην Γκάνα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έναρξη της κατασκευής ενός σημαντικού ενεργειακού έργου στην Γκάνα αναμένεται να προχωρήσει κατά το αμέσως προσεχές διάστημα η ΜΕΤΚΑ, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η χώρα κατόρθωσε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Ως εκ τούτου, ο ελληνικός ενεργειακός όμιλος έλαβε επίσημη ειδοποίηση ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή και θέση σε λειτουργία της μονάδας παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου 200 MW στην περιοχή Τακοράντι της Γκάνας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα, εξέλιξη που αναμένεται να ενισχύσει την προσπάθεια του ομίλου να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της υποσαχάριας Αφρικής. Η ΜΕΤΚΑ είχε προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την ανάληψη της κατασκευής του νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας, σε κοινοπραξία με την Amandi Energy.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίου δρομολογεί αυτήν την περίοδο τον εταιρικό μετασχηματισμό του, όπως αυτός ανακοινώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης σε ξένους και Ελληνες θεσμικούς επενδυτές, η εισηγμένη εταιρεία συμμετοχών Μυτιληναίος Holding αναμένεται να απορροφήσει τις ΜΕΤΚΑ, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Protergia και Protergia Thermo. Η σχετική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 30 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, όταν και θα δημιουργηθεί ένας βιομηχανικός όμιλος με ταυτόχρονη παρουσία στην παραγωγή αλουμινίου, την κατασκευή σύγχρονων ενεργειακών μονάδων και την παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, το νέο σχήμα που θα προκύψει από τον εν λόγω εταιρικό μετασχηματισμό αναμένεται να έχει συνολική ρευστότητα της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ και μηδενικό δανεισμό έως το 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή