OMEGA Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition

OMEGA Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά η Οmega προσέφερε ένα από τα ρολόγια της, το νέο Speedmaster "Speedy Tuesday" Limited Edition, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου. Επεκτείνοντας την εμβέλεια του παγκόσμιου δικτύου των Omega boutiques, η ελβετική μάρκα προσέγγισε τη διαδικτυακή της κοινότητα μέσω του Instagram. Το συλλεκτικό Speedmaster ήταν διαθέσιμο για προ-παραγγελία μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης της OMEGA από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 10 Ιανουαρίου και μόλις 4 ώρες 15 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα αργότερα και τα 2.012 ρολόγια είχαν κρατηθεί! Η ανταπόκριση ήταν τόσο άμεση ώστε η OMEGA σταμάτησε τη προώθηση του ρολογιού μέσω Instagram λίγο μετά το λανσάρισμα της καμπάνιας!

OMEGA Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition-1

Το συλλεκτικό Speedmaster “Speedy Tuesday” παρουσιάστηκε στον λογαριασμό Instagram της Omega, @OMEGA, και οι πελάτες μπορούσαν να συνδεθούν με ένα κλικ στην ιστοσελίδα των omegawatches.com, σε μια σελίδα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις κρατήσεις του ρολογιού. Υπήρχαν 2.012 ρολόγια διαθέσιμα προς κράτηση, και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν ακόμη και να προσδιορίσουν τον συλλεκτικό αριθμό που επιθυμούν. Tα ρολόγια θα παραδοθούν στους τυχερούς που πρόλαβαν να τα παραγγείλουν το καλοκαίρι του 2017. Το συλλεκτικό OMEGA Speedmaster “Speedy Tuesday” παράγεται πέντε χρόνια μετά τη δημιουργία του hashtag #SpeedyTuesday από τον ιδρυτή της ιστοσελίδας “Fratello Watches”, Robert-Jan Broer.

OMEGA Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition-2

Το design του ρολογιού είναι εμπνευσμένο από το -εικονιζόμενο- Speedmaster “Alaska Project III”, ένα μοντέλο που δημιούργησε η Omega το 1978 για τη NASA και ήταν ειδικά κατασκευασμένο για χρήση στο διάστημα.

OMEGA Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition-3

Η ατσάλινη κάσα του στα 42 mm έχει σατινέ-ματ φινίρισμα και είναι στεγανή μέχρι 50 μ. Το “Reverse Panda” καντράν είναι επίσης εμπνευσμένο από το παρελθόν. Οι τρεις μετρητές του χρονογράφου από ασημόλευκη οπαλίνα, που χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά από την OMEGA το 1966, αναδεικνύονται πάνω στην μαύρη πλάκα, ενώ από μαύρο ματ αλουμίνιο είναι η στεφάνη, η οποία φέρει ταχυμετρική κλίμακα. Όλες οι ενδείξεις και τα ακτινικά υποκαντράν έχουν επίστρωση από φωτοβόλο μελάνι. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο vintage λογότυπο της OMEGA, το οποίο σπανίως βλέπουμε σε σύγχρονα μοντέλα.

OMEGA Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition-4

Τα διάσημα ακτινικά υποκαντράν δεν είναι η μοναδική vintage πινελιά του Speedy Tuesday. Κλασικά Speedmaster γνωρίσματα αποτελούν επίσης το θολωτό κρύσταλλο με το λογότυπο της OMEGA στο κέντρο, καθώς και το ρετρό καφέ δερμάτινο λουρί με vintage μπούκλα και ραφές.

OMEGA Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition-5

Στο εσωτερικό χτυπάει ο κουρδιστός μηχανικός OMEGA Caliber 1861, με συχνότητα 3Hz (21.600 ταλαντώσεις/ώρα), ο ίδιος μηχανισμός που εξοπλίζει το εμβληματικό Speedmaster Moonwatch.

OMEGA Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition-6

Στη βιδωτή πλάτη της κάσας είναι χαραγμένο το αλογάκι της θάλασσας, το διάσημο έμβλημα του Speedmaster, ο αύξων αριθμός του ρολογιού και η φράση “SPEEDY TUESDAY ANNIVERSARY – A TRIBUTE TO ALASKA PROJECT III”.

OMEGA Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition-7

Το ρολόι προσφέρεται σε ειδικό δερμάτινο ρολό, το οποίο περιέχει ένα επιπλέον υφασμάτινο λουρί τύπου NATO, καθώς και το ειδικό εργαλείο για την αλλαγή του λουριού.

OMEGA Speedmaster “Speedy Tuesday” Limited Edition-8

Οι κρατήσεις του "Speedy Tuesday" γίνονταν μέσω της ιστοσελίδας OMEGAWATCHES.COM/SpeedyTuesday και η τιμή του ήταν 5.600 ευρώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή