Η κινητικότητα στη Βουλή και η απάντηση του Στ. Θεοδωράκη

Η κινητικότητα στη Βουλή και η απάντηση του Στ. Θεοδωράκη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη κινητικότητα με επίκεντρο τη Δημοκρατική Συμπαράταξη καταγράφεται από χθες στο Κοινοβούλιο: Λίγες ώρες μετά από τη συμβολικής σημασίας προσέγγιση Φωτεινής Γεννηματά-Γ. Παπανδρέου, δύο ανεξάρτητοι βουλευτές – ο πρώην ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος, και ο έως σήμερα του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ- πραγματοποιούν κινήσεις στη σκακιέρα της εθνικής αντιπροσωπείας, με σημείο αναφοράς άμεσα ο πρώτος και εμμέσως ο δεύτερος, τη Δημ. Συμπαράταξη, ενώ ήδη στο Περιστύλιο ακούγονται φήμες και για άλλες προσχωρήσεις, από το χώρο των ανεξαρτήτων βουλευτών.

«Πεποίθησή μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιάμεσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές καταστήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, που λίγο μετά την ανεξαρτητοποίησή τους έγινε γνωστό ότι θα έχει άμεσα συνάντηση με την κυρία Γεννηματά, και προσθέτει: «Για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος, χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στη λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση».

Η κινητικότητα στη Βουλή και η απάντηση του Στ. Θεοδωράκη-1

Στο πλαίσιο αυτών των θέσεων, καταλήγει, θα πραγματοποιήσει τις επόμενες κινήσεις του. Η προσθήκη των δύο στην παράταξη της οποίας ηγείται η κυρία Γεννηματά, φέρει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη με 18 βουλευτές και ισοδύναμη με τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο το κόμμα του Ν. Μιχαλoλιάκου διατηρεί τυπικά τη θέση της τρίτης σε ισχύ Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφού σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (Αρθρο 19) «σε περίπτωση ισοδυναμίας, προηγείται η ΚΟ του κόμματος που πήρε περισσότερες ψήφους στις εκλογές από τις οποίες προήλθε η Βουλή».

Αν, ωστόσο, υπάρξει και άλλη ένταξη βουλευτή στην ΚΟ της Δημ. Συμπαράταξης, τότε «αναβαθμίζεται» σε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, μετά το ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ η Δημ. Συμπαράταξη. Αξιοσημείωτο είναι πως ονόματα ανεξαρτήτων όπως εκείνα της Αικατερίνης Μάρκου και του Κ. Καρρά, ακούγονται ως υποψήφια για τέτοιου είδους εξελίξεις.

Η κινητικότητα στη Βουλή και η απάντηση του Στ. Θεοδωράκη-2

Η σχετική επιστολή για την ένταξη Γρηγοράκου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Την ίδια στιγμή, προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους του Ποταμιού, εξαιτίας της νέας αποχώρησης βουλευτή του: Από τους 11 που εξέλεξε στις τελευταίες εκλογές, τώρα πλέον απέμεινε με μόλις επτά. «Ρωτούν "ήσασταν 11, τώρα είστε 7, τι θα κάνεις;". Τους απαντώ με Καζαντζάκη: Μην καταδέχεσαι να ρωτάς "θα νικήσουμε; θα νικηθούμε;" Πολέμα!», σχολίασε νωρίτερα μέσω του λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή