Μαρμελάδα πορτοκάλι με καρότα

Μαρμελάδα πορτοκάλι με καρότα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία – παρασκευή: 2 ώρες και 30΄

 

Υλικά (για περίπου 1.200 γρ.)

  • 1 κιλό ακέρωτα πορτοκάλια
  • 200 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ουίσκι, προαιρετικά

Διαδικασία

Πλένουμε τα πορτοκάλια και ξύνουμε ελαφρώς την επιφάνειά τους με λεπτό τρίφτη (δεν θα πρέπει να φανεί το λευκό τους μέρος). Στη συνέχεια αφαιρούμε τις φλούδες τους και τις κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.

Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τις σκεπάζει. Τις βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας το νερό 3 – 4 φορές στη διάρκεια της ώρας (το νερό που προσθέτουμε θα πρέπει να είναι καυτό για να μη σταματάει ο βρασμός).

Στύβουμε τα πορτοκάλια που έχουμε ξεφλουδίσει και αδειάζουμε το χυμό τους σε μια κατσαρόλα μαζί με τις φλούδες, τα τριμμένα καρότα και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε 250 γρ. νερό και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά (ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα), μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και να δέσει η μαρμελάδα. Προσθέτουμε το ουίσκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.  

Βάζουμε αμέσως τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα έως ότου κρυώσει. Φυλάσσουμε τα βάζα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Αν δεν καταναλώσουμε τη μαρμελάδα σε 1 – 2 μήνες, τη βάζουμε στο ψυγείο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή