Εγκλωβισμένα οχήματα στην Εγνατία Οδό

Εγκλωβισμένα οχήματα στην Εγνατία Οδό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκλωβισμένα λόγω πυκνής χιονόπτωσης έμειναν για πολλές ώρες δεκάδες αυτοκίνητα και φορτηγά στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, στο ύψος των Σαπών. Ο δρόμος άνοιξε τελικά αργά το απόγευμα, ύστερα από κινητοποίηση εκχιονιστικών μηχανημάτων και αλατιέρων. Μάλιστα, γύρω στις 4 μ.μ. εγκλωβίστηκε και… μια αλατιέρα. Επίσης, διακοπή της κυκλοφορίας υπήρξε και στο τμήμα μεταξύ Μάκρης και Μέστης, στα όρια των νομών Εβρου και Ροδόπης, καθώς δίπλωσαν δύο νταλίκες. Εντονη ήταν η χιονόπτωση χθες σε Ροδόπη και Ξάνθη με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σχολεία στους Δήμους Μύκης, Μαρώνειας–Σαπών και Ιάσμου, καθώς και στη Σταυρούπολη της Ξάνθης. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής, ενώ θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ.

Πολύ χιόνι έπεσε και στην Ηπειρο, από το βράδυ της Τετάρτης, ειδικά στους ορεινούς δήμους των Ιωαννίνων και της Αρτας δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση των χωριών. Το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο στη Μηλιά Μετσόβου, στη Βωβούσα στο Ζαγόρι και στο Ματσούκι στα Τζουμέρκα. Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία στα Γρεβενά, όπου σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν κατολίσθηση στην (πολύπαθη) εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος της Ροδινής, στην Αχαΐα. Τα οχήματα οδηγούνταν στην παλιά E.O. και άρχισαν εργασίες συντήρησης των πρανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή