Λαγκάρντ προς Σόιμπλε: Πρόθεσή μας να παραμείνουμε στο ελληνικό πρόγραμμα

Λαγκάρντ προς Σόιμπλε: Πρόθεσή μας να παραμείνουμε στο ελληνικό πρόγραμμα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαβεβαίωση ότι το ΔΝΤ θα εξακολουθήσει να συμμετέχει σε εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα παρείχε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το ΔΝΤ σκοπεύει να συνεχίσει τις εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και να συμμετάσχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. 

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια ημέρα μετά τη νέα προειδοποίηση Σόιμπλε ότι εάν οι ελληνικές αρχές δεν καταφέρουν να κλείσουν την αξιολόγηση με το Ταμείο, τότε είναι μάλλον απίθανο η γερμανική Βουλή να εγκρίνει ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Σόιμπλε θέλησε να ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να κλείσει την αξιολόγηση το γρηγορότερο δυνατόν με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο δίκτυο Bloomberg, από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βασίζεται, από την αρχή του 2010, που ξεκίνησε, στη συμμετοχή του ΔΝΤ. Εάν το Ταμείο δεν δεχθεί να συμμετάσχει, τότε αυτό είναι, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, ένα σημάδι ότι οι Ελληνες δεν εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους και έτσι το πρόγραμμα θα λήξει, καθώς η βάση στην οποία στηρίζεται δεν θα υπάρχει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή