«Εθισμένη» στο χρυσό η Αννα Κορακάκη

«Εθισμένη» στο χρυσό η Αννα Κορακάκη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «χρυσό χαρτί» του ελληνικού αθλητισμού, η Αννα Κορακάκη, πρόσθεσε, ακόμη, ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή της. Σε αγώνα στο Μόναχο ήρθε πρώτη στο αεροβόλο πιστόλι των γυναικών και, μάλιστα, με εντυπωσιακή επίδοση (242.9). Ανοδική είναι και η πορεία του 18χρονου αδερφού της, του Διονύση, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον, ουσιαστικά, πρώτο του διεθνή αγώνα.

Αρχικός στόχος της χρυσής Ολυμπιονίκη ήταν μία θέση στην οκτάδα. Αυτές τις ημέρες έχει εξεταστική στο Πανεπιστήμιο και προτεραιότητά της είναι οι σπουδές. Στον προκριματικό της διοργάνωσης, η Άννα προκρίθηκε με την τέταρτη καλύτερη επίδοση και στον τελικό, η γεννημένη πρωταθλήτρια, απόλυτα ψύχραιμη κατέκτησε την πρωτιά.

«Τις τελευταίες ημέρες η Άννα έκανε καλές προπονήσεις. Η επίδοση είναι πολύ μεγάλη. Ρίχνουμε με τους καινούριους κανονισμούς. Στους αγώνες παίρνουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου και είναι σαν παγκόσμιο», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής Τάσος Κορακάκης. Η πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί ξανά το Σάββατο.

Ο πατέρας – προπονητής Τάσος Κορακάκης έχει, ακόμη, έναν λόγο να είναι χαρούμενος: ο Διονύσης ήρθε 17ος ανάμεσα σε 73 αγωνιζόμενους. «Για τον Διονύση είναι ουσιαστικά ο πρώτος μεγάλος διεθνής αγώνας. Είχε αγωνιστεί μία φορά στο εξωτερικό πριν από δύο χρόνια, αλλά ύστερα είχε σταματήσει εξαιτίας των εξετάσεων στο Λύκειο. Η επίδοση ήταν καλή και όλα δείχνουν ότι θα πάει καλά», μας είπε ο κ. Κορακάκης. 

   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή