Τσακαλώτος: Απαιτήσεις για προληπτικά μέτρα δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αξίες

Τσακαλώτος: Απαιτήσεις για προληπτικά μέτρα δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αξίες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή του στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, να νομοθετηθούν πρόσθετα μέτρα για την ελληνική οικονομία και μετά τη λήξη του παρόντος προγράμματος, εξέφρασε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα δέσμευε τις μελλοντικές κυβερνήσεις μιας ευρωπαϊκής χώρας – και αυτό δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές και δημοκρατικές αξίες.

Ο κ. Τσακαλώτος, ανέφερε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση αναγνώρισαν πως η Ελλάδα έχει σημειώσει «εξαιρετικές επιδόσεις» και πως η ελληνική οικονομία «μπορεί να φτάσει στην ανάπτυξη. Σε όλες τις συναντήσεις βρήκαμε κοινό τόπο. Η ελληνική ανάπτυξη βαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι περίμεναν πολλοί», ανέφερε.

«Ο καθένας που μίλησε, επεσήμανε το πόσο σημαντικός είναι ο παράγων χρόνος και πως πρέπει να φτάσουμε σε λύση πολύ γρήγορα» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε «να σκεφτούμε» την απαίτηση του ΔΝΤ για τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων που θα αφορούν την περίοδο μετά το 2018, λέγοντας πως «αφού έχουμε τέτοιες επιδόσεις, η λήψη νέων μέτρων δεν είναι και τόσο απαραίτητη».

«Δεν είναι δυνατόν να ζητάς να νομοθετήσει μια χώρα για το τι θα κάνει το 2019 και μετά. Με τον τρόπο αυτό παραγκωνίζονται οι ευρωπαϊκές δημοκρατικές αξίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή